ΗΠΑ: Γυναίκα επιτέθηκε σε αστυνομικούς μ΄ένα σμήνος από άγριες μέλισσες

Οι βοηθοί του σερίφη σε μια πόλη της Μασαχουσέτης, για κακή τους τύχη, πήγαν να κάνουν έξωση σε φίλο 55χρονης μελισσοκόμου-ακτιβίστριας.
Η Rorie Sussan Woods, 55 ετών, εξαπολύει ένα σμήνος μελισσών σε δικαστικούς κλητήρες που της έφεραν έγγραφα έξωσης στο Longmeadow, Μασαχουσέτη, Η.Π.Α., 12 Οκτωβρίου 2022.
Η Rorie Sussan Woods, 55 ετών, εξαπολύει ένα σμήνος μελισσών σε δικαστικούς κλητήρες που της έφεραν έγγραφα έξωσης στο Longmeadow, Μασαχουσέτη, Η.Π.Α., 12 Οκτωβρίου 2022.
Handout . via Reuters

Μια γυναίκα από τη Μασαχουσέτη κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε ένα… σμήνος από άγριες μέλισσες ως όπλο εναντίον οργάνων της τάξης που πήγαν σε ένα σπίτι για να επιδώσουν διαταγή έξωσης.

Το επεισόδιο αυτό, σύμφωνα με τον σερίφη του Λονγκμέντοου, σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα όταν η Ρόρι Γουντς, μια 55χρονη επαγγελματίας μελισσοκόμος, έφτασε στο σπίτι αυτό, όπου οι αστυνομικοί είχαν ξεκινήσει τη διαδικασία έξωσης. Η κατοικία αυτή, έξω από το Σπρίνγκφιλντ, ανήκε σε έναν άνδρα ο οποίος επί χρόνια μαχόταν στα δικαστήρια για να μην του γίνει έξωση. Υποστηριζόταν σε αυτήν την προσπάθειά του από ακτιβιστές κατά των εξώσεων, μεταξύ των οποίων ήταν και η Γουντς.

Handout . via Reuters

Όταν έφτασε στο σπίτι, γύρω στις 9.15 το πρωί, η Γουντς μετέφερε με το όχημά της κυψέλες και προσπάθησε να ανοίξει τα καπάκια για να απελευθερώσει τις μέλισσες. Ένας βοηθός σερίφη επιχείρησε να την σταματήσει, όμως καθώς οι αγριεμένες μέλισσες άρχισαν να βγαίνουν έξω και να τον τριγυρίζουν, οπισθοχώρησε. Εκείνη τότε έσπασε το καπάκι μιας κυψέλης, με αποτέλεσμα το σμήνος να βγει έξω. Πολλοί αστυνομικοί και θεατές του επεισοδίου κεντρίστηκαν και ένας βοηθός σερίφη χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Στο μεταξύ, η Γουντς φόρεσε μια επαγγελματική στολή προστασίας και μετέφερε κυψέλες στην μπροστινή είσοδο του σπιτιού, για να εμποδίσει την έξωση. Σε εκείνο το σημείο, οι αστυνομικοί την συνέλαβαν.

Handout . via Reuters

«Στηρίζω το δικαίωμα των ανθρώπων να διαμαρτύρονται ειρηνικά, όμως όταν ξεπερνούν τα όρια και θέτουν σε κίνδυνο το προσωπικό μου και το κοινό, σας υπόσχομαι ότι θα συλλαμβάνονται», είπε ο σερίφης της κομητείας Χάμντεν, Νικ Κότσι.

Η Γουντς, που ζει στο Χάντλεϊ της Μασαχουσέτης, περίπου 40 χιλιόμετρα από το Λονγκμίντοου, αντιμετωπίζει συνολικά επτά κατηγορίες επίθεσης με επικίνδυνο όπλο και μία κατηγορία περί διατάραξης της τάξης.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, δηλώνει αθώα σε όλες τις κατηγορίες.

Δημοφιλή