ΔΙΕΘΝΕΣ
20/05/2019 07:26 EEST

ΗΠΑ: Γιατρός του Πανεπιστημίου του Οχάιο κακοποίησε σεξουαλικά 177 μαθητές

Ο Δρ. Ρίτσαρντ Στράους υπήρξε μόνιμος καθηγητής της ιατρικής σχολής για 20 χρόνια.

Associated Press

Ενας γιατρός, του Πανεπιστημίου του Οχάιο, κακοποίησε σεξουαλικά τουλάχιστον 177 μαθητές μέσα σε είκοσι χρόνια, σύμφωνα με την ανεξάρτητη έρευνα που κράτησε ένα ολόκληρο χρόνο και δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 15 Μαϊου.

Ο Δρ. Ρίτσαρντ Στράους υπήρξε μέλος του διδακτικού προσωπικού της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου του Οχάιο από το 1978 εως το 1998, ενώ παράλληλα διετέλεσε και γιατρός του αθλητικού τμήματος. Ο Στράους πέθανε το 2005.

Ανεξάρτητοι ερευνητές, από το δικηγορικό γραφείο Πέρκινς, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως, οι εργαζόμενοι στο πανεπιστήμιο, γνώριζαν για τις καταγγελίες, σχετικά με την συμπεριφορά του Στράους, ήδη από το 1979, χωρίς όμως να μπορέσουν να προχωρήσουν σε κάποια ενέργεια εις βάρος του.

Το Πανεπιστήμιο του Οχάιο, μετά από μία έρευνα, πολύ περιορισμένης έκτασης, ύστερα από καταγγελία φοιτητή το 1996, απομάκρυνε τον γιατρό από το αθλητικό τμήμα καθώς και από την υγειονομική περίθαλψη των φοιτητών, χωρίς όμως να χάσει την μονιμότητα του, ως καθηγητής.

Η έρευνα κάνει λόγο για απλές ενέργειες όπως χάιδεμα μέχρι αυτές τις εκσπερμάτωσης, πάντα με την δικαιολογία - πρόφαση της ιατρικής εξέτασης. Με την δικαιολογία μίας έρευνας που έκανε για το σωματικό λίπος των εφήβων αθλητών στο χώρο της πάλης, κακοποίησε έναν μαθητή ηλικίας 14 ετών, του Καθολικού Λυκείου στην πρωτεύουσα του Οχάιο, Κολόμπους.

HuffPost US / AP

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έγινα στους ειδικούς ερευνητές από μαθητές, ο Στράους, συνήθιζε δύο με τρεις ώρες κατά περίπτωση, παρακολουθώντας μαθητές στα αποδυτήρια. 

Ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου, Μάικλ Ντρέικ, με μήνυμα του στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, των φοιτητών, ζήτησε συγγνώμη για την αποτυχία του πανεπιστημίου να αποτρέψει τις αναρίθμητες κακοποιήσεις, το οποίο είναι δύσκολο και επώδυνο να κατανοήσει κανείς.

Συγχρόνως το πανεπιστήμιο, σύμφωνα με το άρθρο της αμερικάνικης έκδοσης της HuffPost US, θα καλύψει όλα τα έξοδα για τις όποιες ψυχολογικές συνεδρίες μπορεί να χρειαστούν οι κακοποιημένοι φοιτητές.

Πηγή: HuffPost US

Sponsored Post