ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/11/2021 15:24 EET | Updated 05/11/2021 15:24 EET

Επεισόδια και τραυματισμοί στη συγκέντρωση πυροσβεστών

Από «ήρωες» τους έκαναν «μπαχαλάκηδες».

Eurokinissi

Κρότου - λάμψης, ρίψη νερού με τον «Αίαντα» και χημικά χρησιμοποίησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να διαλύσουν τη συγκέντρωση πυροσβεστών έξω από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, στη Λεωφόρο Κηφισίας. 

Οι πυροσβέστες, μόνιμοι και εποχικοί, είχαν προγραμματισμένη πανελλήνια συγκέντρωση διαμαρτυρίας με γνωστό στις αστυνομικές αρχές τον τόπο και τον χρόνο. Συγκεντρώθηκαν περίπου χίλια άτομα από όλη την Ελλάδα (σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις), αλλά από την ΕΛ.ΑΣ δεν διεκόπη στο σωστό χρόνο η κυκλοφορία των οχημάτων, με αποτέλεσμα οδηγοί με τα αυτοκίνητά τους να μπλοκαριστούν μπροστά στο υπουργείο, αλλά και να δημιουργηθεί ουρά χιλιομέτρων. 

Eurokinissi

Οι επιτελείς της Αστυνομίας αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τα μέσα, που χρησιμοποιούν σε πορείες με επεισόδια για να απωθήσουν τους διαδηλωτές.

Αποτέλεσμα; Τουλάχιστον ένας εποχικός πυροσβέστης να έχει τραυματιστεί σοβαρά στο δάχτυλο από κρότου - λάμψεις και συνάδελφοί του να έχουν προσαχθεί σε αστυνομικά τμήματα.

Η Huffpost.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο τής Ομοσπονδίας των Πυροσβεστών, Δημήτρη Σταθόπουλο, ο οποίος δήλωσε ότι την ώρα της αστυνομικής επιχείρησης στο σημείο ήταν μόνο εποχικοί πυροσβέστες και συμπλήρωσε ότι καταδικάζει τα επεισόδια, τα οποία αμαύρωσαν τη μεγαλιώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi