ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14/06/2018 17:46 EEST | Updated 14/06/2018 18:15 EEST

Υπέρ της πρότασης μομφής το Ποτάμι (αλλά στηρίζουν τη συμφωνία με τη πΓΔΜ για την οποία έγινε η πρόταση μομφής)

Κατηγορούν την Γεννηματά για σύσταση ενός «παρωχημένου μονοκρατορικού μοντέλου»

Nick Paleologos / SOOC

Θα σας εξηγήσουμε αμέσως.

Πηγές από το Ποτάμι είπαν ότι θα ψηφίσουν υπέρ της πρότασης μομφής που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία. Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης με αφορμή της συμφωνίας με την πΓΔΜ, με την οποία διαφωνεί, γιατί «θίγει τα εθνικά μας συμφέροντα». 

Όπως ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης συμφωνεί με τη συμφωνία.      

Είναι, είπε, «ένα πρώτο αναγκαίο βήμα που πρέπει να γίνει», αναγνωρίζοντας μεν ότι έχει αδυναμίες που πρέπει να συζητηθούν αλλά όπως είπε όλοι πρέπει να κινηθούν πέρα από κραυγαλέους τίτλους και εθνικιστικά συνθήματα.

«Δεν θα γίνω κατσαρίδα της πολιτικής και να θυσιάσω τις αρχές και τα πιστεύω μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης.

Πάντως, η πηγή του Ποταμιού, εξήγησε ότι θα ψηφίσουν υπέρ της πρότασης δυσπιστίας, γιατί στρέφεται συνολικά κατά της κυβέρνησης «και εμείς είμαστε απέναντι στην κυβέρνηση». «Οι αντιθέσεις με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», ανέφεραν, «είναι τόσο ξεκάθαρες που επιβάλλουν να μην έχουν από εμάς ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή τους».

Όσο για το θέμα της συμφωνίας του Ποταμιού με τη συμφωνία για το όνομα της πΓΔΜ, πηγές από το Ποτάμι εξαπέλυσαν επίθεση στην Φώφη Γεννηματά, για τη στάση της, κατηγορώντας την για σύσταση ενός «παρωχημένου μονοκρατορικού μοντέλου».

Ειδικότερα, σχολιάζοντας τις διαρροές για τη χθεσινοβραδινή, άκαρπη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, η οποία είχε αντικείμενο τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ για το ονοματολογικό, ανέφεραν: «Στο πολιτικό συμβούλιο, πέντε από τα έξι μέλη του, υποστήριξαν την ίδια άποψη για τη συμφωνία ενώ η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είχε διαφορετική άποψη. Και σήμερα, καλούνται οι πέντε να ακολουθήσουν τη γραμμή του ενός!».

Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν πως όταν αποφασίστηκε η συγκρότηση ενός νέου κινήματος, «δεν είχαμε κατά νου ότι θα επανασυστήσουμε ένα παρωχημένο μονοκρατορικό μοντέλο».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)