Έπεσε πολύ χιόνι σε Στερεά και Θεσσαλία – Πού χρειάζονται αλυσίδες

Έπεσε πολύ χιόνι σε Στερεά και Θεσσαλία – Πού χρειάζονται αλυσίδες

Με θερμοκρασίες που άγγιξαν τους -4 και -5 βαθμούς Κελσίου, το χιόνι έφτασε τους 70 πόντους, στο Γαρδίκι του Δήμου Μακρακώμης και στα πιο ορεινά χωριά της Ευρυτανίας.

Σε πολλές ακόμη περιοχές όμως το χιόνι ξεπέρασε το μισό μέτρο με την Περιφέρεια να κάνει τιτάνια προσπάθεια για να μείνει ανοιχτό το εθνικό κυρίως δίκτυο και στη συνέχεια το επαρχιακό.

Σημαντικό πρόβλημα αντιμετώπισαν τα μηχανήματα στο κομμάτι Ανατολή, Μάρμαρα, μέχρι Κυριακοχώρι, όπου το χιόνι έφτασε το μισό μέτρο.
Ανάλογα προβλήματα παρουσιάστηκαν και στα ορεινά χωριά του Δήμου Λαμιέων με την Παύλιανη να δέχεται σημαντικές ποσότητες χιονιού που κόντεψε το μισό μέτρο.

Φωκίδα - Βοιωτία - Ευρυτανία

Σύμφωνα με την αστυνομία, όλες οι συγκοινωνίες στο ορεινό δίκτυο του νομού και ειδικά το κομμάτι από τον Επτάλοφο και το Πολύδροσο για το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Επίσης στην επαρχιακή οδό Αράχωβας - Επταλόφου Φωκίδας (1 η χ/θ έως 15 η χ/θ και προς Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού), χρειάζονται αλυσίδες, ενώ αντίθετα ομαλοποιήθηκε η κατάσταση στην ε.ο. Λιβαδειάς – Άμφισσας.

Τέλος αλυσίδες χρειάζονται σε όλο το ορεινό επαρχιακό δίκτυο του νομού Ευρυτανίας, ενώ στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου-Φουρνάς-Καρδίτσας (12 η χ/θ έως 22 η χ/θ), η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί.

Η πρόβλεψη


Χιόνι που θα φτάσει τους 30 με 40 πόντους σε περιοχές της Λαμίας, αναμένεται να πέσει την Πέμπτη.

Ειδικότερα, στην περιοχή της Φθιώτιδας προβλέπονται πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και μέσα στη Λαμία, καθώς επίσης και στις παράκτιες περιοχές, με εκτιμώμενη χιονόστρωση πάνω από 20 εκατοστά (τις επόμενες ώρες θα γνωρίζουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια τα εκτιμώμενα εκατοστά χιονόστρωσης).

Βόλος: Στα λευκά έχει ντυθεί το Πήλιο– Ανοιχτοί οι δρόμοι

Στα λευκά έχει ντυθεί το Πήλιο, την πρώτη ημέρα του χρόνου. Το χιόνι ξεκινάει από το Κατηχώρι και φτάνει μέχρι το Καράβωμα, ενώ στην περιοχή της Ανάβρας έχει φτάσει το μισό μέτρο.

Όπως εξήγησε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολινδρίνη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, διατηρούν τους δρόμους ανοιχτούς στην περιοχή του Πηλίου, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στις μετακινήσεις.

Ωστόσο, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη, οι οδηγοί πρέπει να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες καθώς το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Λάρισα: Χιόνισε στα ορεινά του νομού - Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Αρκετό χιόνι έχει πέσει σε ορεινές περιοχές του νομού Λάρισας την πρώτη μέρα του χρόνου. Στα λευκά έχει ντυθεί η περιοχή της Σπηλιάς, αλλά και ορεινές περιοχές των Φαρσάλων και της Ελασσόνας.

Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί στο οδικό δίκτυο, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης Λάρισας, η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη στην επαρχιακή οδό Γόννων- Καλλιπεύκης από το 12ο χλμ και στην επαρχιακή οδό Συκουρίου- Σπηλιάς από το 4ο χλμ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, LamiaReport )

Δημοφιλή