Επιτελικό στέλεχος αυστραλιανής τηλεόρασης προσβάλλει την Ε. Κλαρκ ενώπιον φαν του Game Of Thrones

Η προσπάθεια του να «τα μπαλώσει» δεν διόρθωσε την κατάσταση.
H ηθοποιός στο Λονδίνο το 2020, στα Βραβεία Bafta.
H ηθοποιός στο Λονδίνο το 2020, στα Βραβεία Bafta.
via Associated Press

Αυστραλιανή τηλεοπτική εταιρεία ζήτησε συγγνώμη αφού ο διευθύνων σύμβουλός της χαρακτήρισε την ηθοποιό Εμίλια Κλαρκ ένα «κοντό, χαζό κορίτσι» σε μια πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Foxtel, Πάτρικ Ντελάνι, έκανε αυτό το εντυπωσιακό σχόλιο πριν από την προβολή της spinoff σειράς του «Game of Thrones» του HBO, «House of the Dragon», την Τρίτη.

Σύμφωνα με το αυστραλιανό ειδησεογραφικό πρακτορείο Crikey, ο Ντελάνι περιέγραφε πώς άργησε να ξεκινήσει να παρακολουθεί το «Game of Thrones», ακριβώς επειδή η Κλαρκ πρωταγωνιστούσε στη σειρά υποδυόμενη την «Daenerys Targaryen».

«Ήμουν σε φάση: ”Τι είναι αυτό το σόου με το κοντό, χαζό κορίτσι που μπαίνει στη φωτιά;”», σχολίασε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στον χαρακτήρα που υποδύεται η Κλαρκ.

Ωστόσο, η προφανής προσπάθεια του διευθύνοντος συμβούλου για ένα αστείο, έπεσε στο κενό, με τους παρευρισκόμενους της βραδιάς να παραμένουν βουβοί.

«Έμοιαζε σαν να περίμενε να γελάσουμε μαζί», είπε ένας παρευρισκόμενος στο Crikey, «αλλά οι άνθρωποι στην αίθουσα ήταν προφανώς σοκαρισμένοι από αυτό».

Ο κριτικός κινηματογράφου Τράβις Τζόνσον που παρευρέθηκε στην πρεμιέρα έγραψε σχετικά στο Twitter: «Ναι, ήμουν εκεί για αυτό και στράφηκα στον σύντροφό μου για διευκρινίσεις, καθώς απλά δεν πίστευα ότι κάποιος θα το έλεγε αυτό στο μικρόφωνο».

Εκπρόσωπος της Foxtel εξέδωσε μια δήλωση προσπαθώντας να υποστηρίξει τoν Ντελάνι. «Στόχος ήταν να εκφράσει ότι για εκείνον, το “Games of Thrones” ήταν κάτι πολύ διαφορετικό για την τηλεόραση το 2011 και ότι η Εμίλια Κλαρκ έγινε από σχετικά άγνωστη, μια από τις πιο αναγνωρισμένες και πιο αγαπημένες ηθοποιούς στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο», αναφέρει η δήλωση, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο The Wrap.

«Εκ μέρους του κ. Ντελάνι, ο Όμιλος Foxtel ζητά συγγνώμη εάν τα σχόλιά του παρεξηγήθηκαν και προκάλεσαν οποιαδήποτε προσβολή». Οι εκπρόσωποι της Κλαρκ δεν απάντησαν άμεσα στο αίτημα της αμερικανικής HuffPost για σχόλιο.

Η Κλαρκ δεν εμφανίζεται στο House of the Dragon, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα στο HBO. Η σειρά 10 επεισοδίων βασίζεται στο μυθιστόρημα του 2018, «Φωτιά και Αίμα», του Τζωρτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν και διαδραματίζεται 300 χρόνια πριν από το «Game of Thrones».