Υπόθεση κατασκοπείας: Λιγότερες από 15 ώρες έμειναν οι Τούρκοι στον Πόρο

Ολες οι κινήσεις των ύποπτων για κατασκοπεία, που βιντεοσκοπούσαν με drone εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικιού. Πώς τους εντπόπισε η ΕΛ.ΑΣ.
.
.
Eurokinissi

Το απόγευμα της Παρασκευής, 15 Σεπτεμβρίου, έφθασαν οι δύο υπήκοοι Τουρκίας, στο νησί του Πόρου και στο ξενοδοχείο τους, στο δωμάτιο του οποίου είχαν ενοικιάσει μέσω διαδικτύου, και νωρίς το πρωί του Σαββάτου έσπευσαν να φύγουν για Γαλατά, αφού πρώτα χρησιμοποίησαν το drone για 10 λεπτά της ώρας και βιντεοσκόπησαν το Κέντρο Εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού.


Κατά την αρχική έρευνά τους οι αστυνομικοί έλαβαν μαρτυρία από ιδιοκτήτη επιχείρησης, σύμφωνα με τον οποίο οι δύο Τούρκοι ήταν σε μία εξέδρα στη θάλασσα απέναντι από ένα κοντινό ξενοδοχείο, στο Νεώρειο τού Πόρου. Έτσι έφθασαν στην υπεύθυνη του ξενοδοχείου, πήραν τις περιγραφές τους, τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου που χρησιμοποίησαν, αλλά και τα στοιχεία της κράτησης για το δωμάτιο, και κατάφεραν δύο ημέρες μετά να τους εντοπίσουν τελικά στη Μονεμβασιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες πήγαν στο ξενοδοχείο Παρασκευή στις 19:30, με δύο μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού και αναχώρησαν Σάββατο 09:50, ενώ είκοσι λεπτά αργότερα πήραν το καραβάκι για Γαλατά.

Η υπερπτήση τού μη επανδρωμένου αεροσκάφους έγινε στις 07:15 του Σαββάτου, αλλά ο πλοίαρχος στον βαθμό, διοικητής της εγκατάστασης, ενημέρωσε την Αστυνομία περίπου τρεις ώρες αργότερα.

Δημοφιλή