Τέμπη: Η ΚΟ της ΝΔ ζητά την σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

Ζητούν ενημέρωση από τους πρώην υπουργούς Μεταφορών, Μ. Χρυσοχοϊδη, Χρήστο Σπίρτζη, Κ. Αχ. Καραμανλή και από τον Γ. Γεραπετρίτη.
Το δυστύχημα στα Τέμπη προκαλεί και πολιτικές εξελίξεις
Το δυστύχημα στα Τέμπη προκαλεί και πολιτικές εξελίξεις
Eurokinissi

Με επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Αθανάσιο Μπούρα, η ΚΟ της ΝΔ αιτείται την σύγκληση της Επιτροπής.

Αντικείμενο θα είναι η ενημέρωση για την πορεία και εξέλιξη των έργων της σύμβασης 717 για την τηλεδιοίκηση-σηματοδότηση από τους πρώην Υπουργούς Μεταφορών, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, Χρήστο Σπίρτζη, Κώστα Αχ. Καραμανλή, δηλαδή τους Υπουργούς της τελευταίας δεκαετίας, και τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.

Όπως έχει τονίσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στόχος είναι να χυθεί άπλετο φως για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη και μεταξύ όσων ερευνηθούν είναι και η πορεία της σύμβασης με την οποία θα γινόταν η εγκατάσταση και λειτουργία του συστηματος τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης.

Τηλεφωνική επικοινωνία Καραμανλή - Τασούλα

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, κατά την οποία του γνωστοποίησε ότι είναι στη διάθεση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να δώσει απαντήσεις σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη.

Στο μεταξύ, αύριο Τετάρτη συνεδριάζει στη Βουλή η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου την οποία αναμένεται να ενημερώσει ο Γιώργος Γεραπετρίτης που ασκεί χρέη υπουργού Μεταφορών, μετά την παραίτηση Καραμανλή.

Δημοφιλή