Επτάψυχος γατούλης επέζησε έχοντας παραμείνει 10 ημέρες παγιδευμένος σε αγωγό

Δείτε το βίντεο της δραματικής διάσωσης του γάτου Rurek.
NurPhoto via Getty Images

Η περιέργεια παραλίγο να σκοτώσει τη γάτα ... στην πόλη Ρζεζόφ της Πολωνίας, αφότου ένας γάτος πέρασε τουλάχιστον 10 ημέρες παγιδευμένος μέσα σε έναν σωλήνα θέρμανσης, προτού διασωθεί.

Οι τοπικές αρχές ενημερώθηκαν ότι ένας γάτος είχε εγκλωβιστεί μέσα σε έναν αγωγό του δικτύου θέρμανσης της πόλης στις 24 Οκτωβρίου, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων PAP και την Τρίτη σώθηκε, χάρη στις προσπάθειες των πυροσβεστών και των υπαλλήλων των εταιρειών θέρμανσης και ύδρευσης.

Ο Άρτουρ Γκέρναντ από το γραφείο του δημάρχου της πόλης είπε στο PAP ότι ο γάτος είχε παγιδευτεί μεταξύ του αγωγού θέρμανσης και της προστατευτικής εγκατάστασης που τον περιέβαλε.

«Την Τρίτη οι διασώστες κατάφεραν να λυγίσουν τα προστατευτικά, μεγαλώνοντας τον χώρο και χάρη σε αυτό ο γάτος μπόρεσε να βγει έξω», εξήγησε ο αξιωματούχος.

Βίντεο που τραβήχτηκε από την Κτηνιατρική Κλινική Alfavet δείχνει το γατούλη, που ονομάστηκε “Rurek” από την πολωνική λέξη που σημαίνει σωλήνας, να κάνει μια σειρά κτηνιατρικών εξετάσεων και να τρώει το πρώτο του γεύμα μετά την περιπέτεια που παραλίγο να του στοιχίσει μια από τις εννέα ζωές του.

Η φιλανθρωπική οργάνωση για τα ζώα Fundacja Felineus ανακοίνωσε την Παρασκευή (5 Νοεμβρίου) ότι ο Ρούρεκ είχε φύγει από το νοσοκομείο για γάτες.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα