Ερευνα στο σόου της Έλεν Ντε Τζένερις μετά τις διαρροές για τοξικό εργασιακό περιβάλλον

Η εσωτερική έρευνα έρχεται μετά από μαρτυρίες εργαζομένων στα social media, αλλά και στον Τύπο, που ξεκίνησαν εδώ και μήνες.
VALERIE MACON via Getty Images

Το σόου της Έλεν Ντε Τζένερις τίθεται από τη Warner Media υπό εσωτερική έρευνα μετά τις απανωτές αναφορές και διαρροές των τελευταίων μηνών περί τοξικής κουλτούρας στο εργασιακό περιβάλλον.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Variety, η εταιρεία παραγωγής Telepictures και η εταιρεία διανομής Warner Bros. Television απέστειλαν την περασμένη εβδομάδα ενημερωτικό σημείωμα στους εργαζομένους του σόου, σύμφωνα με το οποίο νυν και πρώην συνεργάτες της εκπομπής θα κληθούν να περάσουν από συνέντευξη με θέμα την εμπειρία τους από το σετ της εκπομπής.

Η Warner Bros. αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, όπως και η Warner Media που δεν ανταποκρίθηκε στο σχετικό αίτημα της HuffPost US.

Η έρευνα έρχεται μετά από καταγγελίες ότι -παρά το μότο της Ντε Τζένερις «be kind» (να είστε καλοί), φράση με την οποία κάνει αποφώνηση στο τέλος της εκπομπής της- το σόου έχει εξελιχθεί σε ένα τοξικό περιβάλλον εργασίας για τους εργαζομένους στην ομάδα της.

Στις αρχές Ιουλίου, το BuzzFeed News επικαλούμενο έναν νυν και δέκα πρώην εργαζομένους της εκπομπής, έκανε λόγο σε δημοσίευμα για «κουλτούρα ρατσισμού και εκφοβισμού», ενώ κατά άλλες πηγές, εργαζόμενοι δήλωσαν ότι απολύθηκαν επειδή ζήτησαν άδεια για λόγους υγείας ή, λόγω πένθους. Σε κοινή δήλωση τους, εκείνη την περίοδο, στον ίδιο ιστότοπο, τρεις εκτελεστικοί παραγωγοί, οι Εντ Γκλάβιν, Αντι Λάσνερ και Μέρι Κόνελι, ανέφεραν ότι είναι «πραγματικά θλιμμένοι και λυπημένοι που μαθαίνουμε ότι έστω και ένα μέλος της οικογένειας αυτής της παραγωγής είχε αρνητική εμπειρία».

Πρώην Αφροαμερικανίδα εργαζόμενη στο σόου, δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια των 18 μηνών που δούλεψε στην εκπομπή, έγινε αποδέκτης πολλών ρατσιστικών σχολίων και φραστικών επιθέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότερες πηγές θεωρούν υπεύθυνα για την καθημερινή τοξικότητα τα ανώτερα στελέχη της εκπομπής -και σε επίπεδο παραγωγής- και όχι τόσο την ίδια την Ντε Τζένερις, αν και ένας εκ των εργαζομένων ζήτησε από την Αμερικανίδα σταρ να αναλάβει την ευθύνη για όσα συμβαίνουν στο χώρο εργασίας του σόου της.

Δημοφιλή