Ερντογάν: Νέες απειλές κατά της Ελλάδας και προσωπική επίθεση στον Κ. Μητσοτάκη

«Οι πρόγονοί σας ξέρουν πολύ καλά, το τίμημα θα είναι βαρύ», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.
Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του κατά τη διάρκεια μιας μαζικής τελετής εγκαινίων στο Βαν της Τουρκίας στις 11 Ιουνίου 2022.
Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του κατά τη διάρκεια μιας μαζικής τελετής εγκαινίων στο Βαν της Τουρκίας στις 11 Ιουνίου 2022.
Anadolu Agency via Getty Images

Νέα προσωπική επίθεση κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και απειλές εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε συγκέντρωση νεολαίας του κόμματός του στην ανατολική επαρχία Βαν, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγόρησε τους Έλληνες αξιωματούχους για ”υποκριτική” στάση την Κυριακή, σημειώνοντας ότι αν και είχαν αποφάσισει να απέχουν από δηλώσεις κατά της Τουρκίας εν μέσω εντάσεων στο Αιγαίο, ο Ελληνας Πρωθυπουργός, παρόλο που είχε ζητήσει να γίνει συνάντηση μαζί του, καταφέρθηκε κατά της Τουρκίας στην ομιλία του στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Ο Ερντογάν δήλωσε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι του είπε ψέματα: «Εγώ σε φιλοξένησα σε κέρασα φαγητό, συμφωνήσαμε να μιλάμε χωρίς τρίτους, αλλά μετά από 15 μέρες πήγες στις ΗΠΑ και μίλησες και εναντίον μας και για το F-16… Αυτά δεν τα χάφτουμε Μητσοτάκη. Η μαγκιά αυτού του λαού δεν χάφτει τέτοια… Οι πρόγονοί σου ξέρουν πολύ καλά, το τίμημα θα είναι βαρύ».

Παράλληλα αναφερόμενος για άλλη μία φορά στις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, ο Ερντογάν τόνισε πως «Όταν ρωτάμε γιατί έφτιαξαν τις βάσεις, λένε πως είναι εναντίον των Ρώσων. Τι κάνατε για τους Ρώσους εναντίον της Ουκρανίας;».

Εξάλλου, ο Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε νέα βέλη κατά της Δύσης: «Ολα είναι ένα ψέμα. Η Δύση δεν μπορεί να είναι αξιόπιστη. Αν πρόκειται να αγοράσεις από τη Δύση, θα αποκτήσεις την επιστήμη και την τέχνη, αλλά δεν μπορείς να εμπιστευτείς την πολιτική της Δύσης. Δεν υπάρχει ειλικρίνεια σε αυτούς. Η ακεραιότητα είναι στο έθνος μας».

Πηγή: dailysabah.com

Δημοφιλή