ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12/06/2018 18:09 EEST | Updated 12/06/2018 18:13 EEST

Εσωτερικά προβλήματα: Ο πρόεδρος Ιβάνοφ κατηγορεί τον Ζάεφ για χειραγώγηση των πολιτών της πΓΔΜ και λέει «όχι» σε αλλαγή Συντάγματος

Ognen Teofilovski / Reuters

Σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, άσκησε ο πρόεδρος της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ, για τη διαφαινόμενη συμφωνία για το ονοματολογικό. Ο Ιβάνοφ εμφανίστηκε αντίθετος σε οποιαδήποτε συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ, η οποία θα επιφέρει τροποποιήσεις στο Σύνταγμα της χώρας, ενώ κατηγόρησε τον Ζάεφ για χειραγώγηση των πολιτών. 

Με δήλωσή του η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπο της προεδρίας της πΓΔΜ, ο κ. Ιβάνοφ επεσήμανε πως είναι ανεύθυνοι και μη σοβαροί οι χειρισμοί του Ζάεφ στο ζήτημα της ονομασίας.

«Είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα για τους πολίτες της ”Δημοκρατίας της Μακεδονίας”, για να επιλυθεί τηλεφωνικά και με προσωπική συμφωνία μεταξύ των πρωθυπουργών των δύο χωρών», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο κ. Ιβάνοφ έκανε λόγο για απελπισμένη προσπάθεια χειραγώγησης των πολιτών της πΓΔΜ, εν αναμονή ενός πιθανού δημοψηφίσματος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ ότι η πιθανή απόρριψη της συμφωνίας με την Ελλάδα θα έθετε σε κίνδυνο τις προοπτικές για ένταξη στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.

«Οι στρατηγικοί στόχοι της ”Δημοκρατίας της Μακεδονίας” για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ είναι σαφώς καθορισμένοι και αμετάβλητοι και η διατήρηση του συνταγματικού ονόματος και η εξεύρεση λύσης που δεν θα προκαλέσει συνταγματικές αλλαγές δεν στρέφεται σε καμία περίπτωση κατά της ένταξης της χώρας. Η λύση πρέπει να είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα και να μην προβλέπεται η τροποποίησή του», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ.

Sponsored Post