Έτοιμο για το παρθενικό του ταξίδι το σούπερ γιοτ του Μπέζος, διπλάσιο μήκος από το Airbus A380

Είναι ψηλότερο από τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας με τους ιστούς υψωμένους.
.
.
Youtube

Το Y721, το πολυτελές custom mega yacht που κατασκευάζεται για τον Τζεφ Μπέζος, τον ιδρυτή της Amazon και έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, σύντομα θα βγει για τις απαραίτητες θαλάσσιες δοκιμές του.

Το ιστιοφόρο που έχει ναυπηγηθεί από την Ολλανδική εταιρία Oceanco δεν είναι μόνο το μεγαλύτερο mega yacht που κατασκευάστηκε στην Ολλανδία αλλά και το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό γιοτ σε ολόκληρο τον κόσμο.

Για να καταλάβουμε το κολοσσιαίο μέγεθός του έχει σχεδόν διπλάσιο μήκος από το Airbus A380 και είναι ψηλότερο από τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας με τους ιστούς υψωμένους.

Το mega yacht που κοστισε 500 εκατομμύρια δολάρια διαθέτει πισίνα στο κατάστρωμα, κινηματογράφο, πολλά σαλόνια και αρκετούς επιχειρηματικούς χώρους και στα τρία καταστρώματα του. Στα σχέδια έχει προβλεφθεί δικό του σκάφος υποστήριξης, το οποίο θα διαθέτει και ελικοδρόμιο.

Το Y721 ρυμουλκήθηκε, χωρίς τα κατάρτια του, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (2/ 8) στο ναυπηγείο Γκρίνπορτ του Ρότερνταμ.

Η Oceanco μάλιστα επέλεξε να ακολουθήσει μια ασυνήθιστη διαδρομή κατά τη μεταφορά του mega yacht και χρησιμοποίησε ακόμη και φωτεινούς φακούς για να αποτρέψει τους θαυμαστές από τη λήψη βίντεο και φωτογραφιών.

Η κόντρα αναφορικά με το mega yacht του Μπέζος ξέσπασε στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου, όταν η Oceanco ζήτησε από τον δήμο του Ρότερνταμ να αποσυναρμολογήσει τη γέφυρα Κόνινγκσχαβεν (Λιμάνι του Βασιλιά) για να μπορέσει να περάσει το ύψους περίπου 39 μέτρα τρικάταρτο σκάφος.

Η εν λόγω γέφυρα, γνωστή στους ντόπιους ως De Hef, κατασκευάστηκε πριν από έναν αιώνα και τα τελευταία χρόνια είχε ολοκληρωθεί η αναπαλαίωσή της, ένας πρόσθετος λόγος για τον οποίο εξοργίστηκαν κάτοικοι της ολλανδικής μεγαλούπολης με την πρόταση να ξεμονταριστεί και μάλιστα ετοιμάζονταν να πετάξουν κλούβια αυγά κατά του γιοτ του ιδρυτή της Amazon.

Εκτός από τον Μπέζος, το καινούργιο του mega yacht περιμένει και ο Στίβεν Σπιλμπεργκ, ο οποίος πουλάει το παλιό του για 131 εκατομμύρια ευρώ.

Η Ολλανδία θεωρείτε ανεπίσημη πρωτεύουσα κατασκευής σκαφών για τους υπερβολικά πλούσιους ανθρώπους του πλανήτη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το σούπερ γιότ του ιδιοκτήτη της Amazon, είναι μία ξεκάθαρη απόδειξη δύο γεγονότων που οφείλονται στην πανδημία του κορονοϊού: Η αστρονομική αύξηση των κερδών εταιρειών όπως η Amazon και η θεαματική ανάπτυξη της βιομηχανίας των σούπερ γιοτ, αναφέρει το Bloomberg.