Εξυπνα κόλπα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσουμε στην κουζίνα μας

Ας ανοίξουμε το μυαλό μας κι ας δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό - και πιο αποτελεσματικό.

Ναι, υπάρχει ο παραδοσιακός τρόπος για να φάμε τα σπαγγέτι μας, αλλά γιατί να μην βάλουμε κι ένα ψαλίδι στο κόλπο; Ας ανοίξουμε το μυαλό μας κι ας δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό - και πιο αποτελεσματικό.

Μία food bloger έγινε πρόσφατα viral για τον τρόπο με τον οποίο ψεκάζει με ξύδι τις τηγανιτές πατάτες της. Το κόλπο της περιλαμβάνει ένα ψεκαστήρι και με αυτόν τον τρόπο ελέγχει απόλυτα την ποσότητα του ξυδιού.

Ιδού, λοιπόν, καποιες τεχνικές που αξίζουν τον κόπο να τις δοκιμάσουμε.

Ψεκάζουμε με ξύδι

Η μέθοδος της Χόλι Μπρόκγουελ είναι απλή. Βρίσκουμε ένα ψεκαστήρι, το γεμίζουμε με ξύδι και ψεκάζουμε. Εννοείται ότι το ψεκαστήρι μας είναι καινούργιο και πεντακάθαρο - και δεν εχει χρησιμοποιηθεί για να ψεκάσουμε με φάρμακο τα φυτά μας.

Πίτσα και pasta με ψαλίδι

Την επόμενη φορά που θα παραγγείλετε πίτσα, κόψτε τα κομάτια με ψαλίδι.

Κι όπως φαίνεται στο παραπάνω βίντεο, ο καλύτερος τρόπος για να μην γίνουμε χάλια όταν τρώμε σπαγγέτι, είναι να τα κόβουμε με ψαλίδι.

Τρία κόλπα σε ένα βιντεάκι

Η Ιζαμπέλα Αβίλα προσφέρει τρία διαφορετικά κόλπα στο παραπάνω βίντεο.

Το πρώτο μας δείχνει πώς να αναποδογυρίζουμε το τηγάνι και όχι την πίτα - ή την ομελέτα, το δεύτερο πώς να ανοίγουμε μία κονσέρβα και το τρίτο πώς να εμποδίζουμε μία κατσαρόλα που βράζει να ξεχειλίσει, με μία απλή, ξύλινη κουτάλα.

Το ξύλο είναι υδροφοβικό και δεν απορροφάει το νερό κι έτσι η κουτάλα αποσταθεροποιεί τις φουσκάλες και το βραστό νερό δεν ξεχύνεται στην κουζίνα μας.

Ο χρήσιμος κρίκος

@foodies

WHY DO I LEARN EVERYTHING ON TIKTOK 👁👄👁 #foodies (via @cetzys )

♬ original sound - Foodies

Ο πλαστικός κρίκος στα μπουκάλια λαδιού, τον οποίο συνήθως πετάμε, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καλύτερο έλεγχο της ποσότητας του λαδιού που χρησιμοποιούμε. Το παραπάνω βίντεο το αποδεικνύει.

Τρίφτης πολλών χρήσεων - και πολλά άλλα

Πώς να ξεχωρίσουμε τα φύλλα του μαϊντανού από τα κοτσάνια με την βοήθεια ενός τρίφτη τυριού, πώς να ανάψουμε ένα κερί στον αέρα, πώς να κόψουμε σωστά τα μήλα και τις πιπεριές μας και πώς να κλείσουμε ένα χάρτινο κουτι δημητριακών για να μην μπαγιατέψουν.

Το κόλπο για το αγγούρι

Κόψαμε το αγγούρι μας, αλλά δεν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε όλο και δεν ξέρουμε πώς να το κρατήσουμε ζωντανό στο ψυγείο; Η λύση στο παραπάνω βίντεο.