Η μαγειρική μπορεί να είναι μία πολύ ευχάριστη και ενίοτε θεραπευτική δραστηριότητα, αλλά οι παγίδες για τους πρωτάρηδες κρύβονται παντού. Το κρέας δεν κόβεται σωστά, το βούτυρο είναι παγωμένο, η κατσαρόλα ξεχειλίζει, το μέλι μένει στο κουτάλι και το ξεφλούδισμα του σκόρδου χρειάζεται καμμιά βδομάδα για να γίνει σωστά.

Ουδείς λόγος απελπισίας, όμως. Για όλα υπάρχουν οι κατάλληλες λύσεις – και τις γουγκλάραμε πριν από σας, για σας.

Advertisement
Advertisement

Κρεμμύδια στην κατάψυξη

 

 

Για να μην κλαίμε με μαύρο δάκρυ όταν καθαρίζουμε και κόβουμε κρεμμύδια, τα βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 15 λεπτά πριν τα κόψουμε. Τα ένζυμα που μας κάνουν να κλαίμε παγώνουν και το κόψιμο των κρεμμυδιών γίνεται χωρίς δάκρυα.

Παγάκια για το ξάφρισμα

 

. Instagram @tarikayoga_breathe

 

Ο πιο γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος για να ξαφρίσουμε το λίπος από σούπες, ζωμούς και άλλες βραστές δημιουργίες, είναι να βάλουμε λίγα παγάκια σε ένα κομμάτι τουλπάνι και να τα περάσουμε πάνω από την επιφάνεια της κατσαρόλας. Το λίπος θα παγώσει και θα ξαφριστεί εύκολα και σωστά.

Advertisement

Για να μην μαυρίσουν οι μπανάνες

 

. Pinterest @meganmomee

 

Αν τυλίξουμε λίγη πλαστική μεμβράνη γύρω από τα κοτσάνια, οι μπανάνες μας θα ζήσουν περισσότερο – και καλύτερα.

Advertisement

Ποιός φοβάται τα μαχαίρια

 

. Instagram @5minutehacksgermany

 

Επειδή δεν είμαστε όλοι masterchef και υπάρχει σοβαρή πιθανότης να κόψουμε κανένα δάχτυλο ενώ σιφονάρουμε τον μαϊντανό μας, η λύση είναι ο κόφτης για πίτσα. Τα ψιλοκόβει όλα τέλεια, εκτός από τα δάχτυλά μας.

Advertisement

Μερίδες στην κατάψυξη

 

. Instagram @katienutrifit2019

 

Ο τέλειος τρόπος για να καταψύξουμε σούπες, σάλτσες, ζωμούς και ζύμες, που θέλουμε να αποψύξουμε σε μερίδες, είναι οι πλαστικές θήκες αυγών.

Advertisement

Η κατσαρόλα ξεχείλισε

 

Advertisement
. Reddit u/tyletri04

 

Μία ξύλινη κουτάλα πάνω στην κατσαρόλα, λύνει το πρόβλημα.

Το μέλι κόλλησε στο κουτάλι

Αν ψεκάσουμε το κουτάλι με λίγο λάδι, το μέλι θα πάει εκεί που πρέπει και το κουτάλι θα καθαρίσει πολύ εύκολα.

Advertisement

Πώς καθαρίζουμε τα σκόρδα

 

. Instagram @5minbutten

 

 

Παίρνουμε ένα μεγάλο, φαρδύ μαχαίρι, βάζουμε την σκελίδα μας κάτω και την πιέζουμε δυνατά με το μαχαίρι, μέχρι να σκάσει. Μετά από αυτό, η φλούδα βγαίνει μόνη της.

Πώς καθαρίζουμε τα μανταρίνια

 

. Instagram @5minbutten

 

Κόβουμε μία λεπτή φέτα φλούδας από την κορυφή του μανταρινιού, αφαιρούμε μία φέτα, βγάζουμε μαλακά την φλούδα από το υπόλοιπο φρούτο κι έχουμε ένα μανταρίνι σε λωρίδα, έτοιμο για φάγωμα.

Στιγμιαίο ξεπάγωμα βούτυρου

 

. Instagram @sofabfood

 

Ξεχάσαμε να βγάλουμε το βούτυρο από το ψυγείο; Κανένα πρόβλημα. Το καπακώνουμε με ένα ποτήρι και η ζέστη που παγιδεύεται, το μαλακώνει σε μερικά λεπτά.

Πώς φτιάχνουμε τάκος

 

. twitter @dryfebfunnies

 

Εύκολα. Κρεμάμε τις τορτίγιας ανάμεσα στην σχάρα του φούρνου και ανοίγουμε το γκριλ. 

Τα παγάκια που δεν νερώνουν τον καφέ

 

 

Είναι φτιαγμένα από καφέ. Στοιχειώδες, αγαπητέ Γουότσον.