ΔΙΕΘΝΕΣ
14/03/2019 21:44 EET | Updated 14/03/2019 22:27 EET

«Εξέγερση» Ρεπουμπλικανών κατά Τραμπ στη Γερουσία για το τείχος

Τραμπ: ΒΕΤΟ!

ASSOCIATED PRESS

Η Γερουσία των ΗΠΑ, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικανούς, υπερψήφισε πρόταση την Πέμπτη για ακύρωση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στα νότια σύνορα των ΗΠΑ, με 12 Ρεπουμπλικανούς να αψηφούν τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον ίδιο να έχει δεσμευτεί να απαντήσει με βέτο.

Η ψηφοφορία, με 59 ψήφους υπέρ και 41 κατά, αποτελεί το δεύτερο πλήγμα κατά του Τραμπ μέσα σε διάστημα δύο ετών. Οι Γερουσιαστές ενέκριναν την Τετάρτη ένα ψήφισμα για τον τερματισμό της αμερικανικής στήριξης προς τον συνασπισμό υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας που εμπλέκεται στον πόλεμο στην Υεμένη, απορρίπτοντας με αυτόν τον τρόπο την πολιτική του Τραμπ απέναντι στο βασίλειο.

Κατά τα πρώτα δύο χρόνια της προεδρίας του, το ελεγχόμενο από τους Ρεπουμπλικανούς Κογκρέσο κατά κανόνα συμπορευόταν με τον Τραμπ, ο οποίος δεν έχει ασκήσει ακόμα βέτο.

Σε κάθε περίπτωση, ο Τραμπ έδειξε τις διαθέσεις του με tweet:«ΒΕΤΟ! Ανυπομονώ να ασκήσω βέτο στην, έμπνευσης Δημοκρατικών, πρόταση που θα άνοιγε τα σύνορα, αυξάνοντας παράλληλα την εγκληματικότητα, τα ναρκωτικά και το trafficking στη χώρα μας. Ευχαριστώ όλους τους δυνατούς Ρεπουμπλικανούς που ψήφισαν υπέρ της ασφάλειας συνόρων και του τείχους που χρειαζόμαστε»