Φυλακισμένος αρχηγός Νεοναζιστών έδωσε εντολή για τη δολοφονία μέλους της οργάνωσης του

Μέσα από τη φυλακή έδωσε εντολή σε έναν υπολοχαγό του να απαγάγουν τον Στέιτον και στη συνέχεια να τον δολοφονήσουν.
.
.
Alaska State Troopers

Ο αρχηγός μιας βίαιης νεοναζιστικής συμμορίας φυλακών της Αλάσκας και τέσσερα από τα τσιράκια του καταδικάστηκαν για τα φρικτά βασανιστήρια και τη δολοφονία ενός άλλου μέλους της συμμορίας τους.

Ο Φίλτχι Φύρερ, 45 ετών, ο οποίος ήταν παλαιότερα γνωστός ως Τίμοθι Λόμπντελ, και οι άλλα τέσσερα άτομα κρίθηκαν ένοχοι από το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Άνκορατζ για τον φόνο, τον εκβιασμό, την απαγωγή και τον θάνατο του Μάικλ Στέιτον το 2017, ανέφερε η Anchorage Daily News.

Όλοι αντιμετωπίζουν υποχρεωτική ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς τη δυνατότητα αποφυλάκισης για την κατηγορία της δολοφονίας του Στέιτον.

Ο Φύρερ, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης 19 ετών για την απόπειρα δολοφονίας ενός στρατιώτη, πίστευε ότι ο Στέιτον αψηφούσε τον κώδικα συμπεριφοράς της συμμορίας. Μέσα από τη φυλακή έδωσε εντολή σε έναν υπολοχαγό του να απαγάγουν τον Στέιτον και στη συνέχεια να τον δολοφονήσουν.

«Οι βίαιες συμμορίες, ειδικά εκείνες που βασίζονται στο φυλετικό μίσος, αποτελούν μάστιγα για την κοινωνία μας», δήλωσε ο εισαγγελέας Σ. Λέιν Τάκερ.

«Όπως δείχνει αυτή η υπόθεση, τα εγκλήματα των οργανωμένων συμμοριών των φυλακών συχνά ξεπερνούν τα τείχη της φυλακής», είπε ο Τάκερ.

.
.
U.S. Attorney's Office District of Alaska

Σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς, ο Φύρερ ίδρυσε τη συμμορία των φυλακών 1488, η οποία δρούσε τόσο στις φυλακές όλης την Αλάσκα όσο και στον «ελεύθερο κόσμο».

Για να γίνει κανείς μέλος της συμμορίας έπρεπε να βιαιοπραγήσει για λογαριασμό της συμμορίας. Στη συνέχεια τα μέλη έκαναν τατουάζ τον αριθμό 1488, ένα τατουάζ που απεικονίζει έναν Σιδερένιο Σταυρό πάνω από μια σβάστικα.

Το 14 σημαίνει «14 λέξεις» και αναφέρεται στη φράση με την οποία ο εξτρεμιστής Ντέιβιντ Λέιν δικαιολόγησε τις εγκληματικές πράξεις του στα πλαίσια της ρατσιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης «The Order» που στη δεκαετία του 1980 έσπειρε τον τρόμο με ληστείες και δολοφονίες.

Για το 88 υπάρχουν διφορούμενες ερμηνείες. Ορισμένοι το χρησιμοποιούν ως κρυμμένη αναφορά στον ναζιστικό χαιρετισμό «Heil Hitler», καθώς το H είναι το όγδοο γράμμα του λατινικού αλφαβήτου. Οπότε 88 = HH δηλαδή Heil Hitler.

Επομένως όταν κάποιος υπογράφει ή έχει τατουάζ με το σύμβολο 14/88 ή 14*88 είναι σαν να λέει: «Πρέπει να διασφαλίσουμε την ύπαρξη της φυλής και ένα μέλλον για τα λευκά παιδιά, Heil Htiler». Δηλαδή δηλώνει την πίστη του στις αρχές και τα ιδεώδη του Εθνικοσοσιαλισμού, όπως τον εξέφρασαν οι Ναζί.

Μια άλλη ερμηνεία που δίνουν οι ίδιοι οι νεοναζί για το 88 είναι πως αναφέρεται σε 88 λέξεις από το ευαγγέλιο του Ναζισμού, το Mein Kampf του ίδιου του Αδόλφου Χίτλερ. Σε αυτές τις 88 λέξεις υποτίθεται πως αναφέρεται στην ανωτερώτητα της αρείας φυλής.

.
.
U.S. Attorney's Office District of Alaska

Υπάρχουν δύο πιθανές έννοιες για το τελευταίο μέρος του ονόματος της συμμορίας: Τα διπλά οκτώ θα μπορούσαν να αναφέρονται στις 88 εντολές που περιγράφονται από τον Λευκό υπέρτατο Ντέιβιντ Λέιν ή θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν το «Heil Hitler», καθώς το H είναι το όγδοο γράμμα του αλφαβήτου.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι τα μέλη του 1488 - Ροι Νόγκτον, Γκλέν Μπάλγουλιν και Κόλτερ Ο′ Ντόνελ συνεργάστηκαν με τον Γκρένγκ Κίνγκ , μέλος της Hells Angel Motorcycle Club, για να σκοτώσουν τον Στέιτον.

Ο Στέιτον ήταν ακόμα ζωντανός όταν ο Μπάλγουλιν και ο Ο′ Ντόνελ τον πήγαν στο δάσος και τον πυροβόλησαν, ανέφεραν οι εισαγγελείς και τα δικαστικά έγγραφα.

Popular in the Community