Φλόριντα: Εξιχνιάστηκε δολοφονία βετεράνου του Β' Παγκοσμίου Πολέμου μετά από 56 χρόνια

Ο Hiram "Ross" Grayam παρέδιδε γάλα τον Απρίλιο του 1968 και δεν επέστρεψε στο σπίτι του μετά τη δουλειά.
.
.
Indian River County Sheriff's Office

Το μυστήριο της δολοφονίας ενός βετεράνου του Β′ Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος εργαζόταν ως γαλατάς στη Φλόριντα έλυσαν οι αστυνομικοί 56 χρόνια μετά.

Καθοριστικές στάθηκαν οι μαρτυρίες δύο ανθρώπων που εμφανίστηκαν μετά το θάνατο του δολοφόνου, αναφέρει o Guardian.

Ο Hiram “Ross” Grayam παρέδιδε γάλα τον Απρίλιο του 1968 και δεν επέστρεψε στο σπίτι του μετά τη δουλειά. Οι αστυνομικοί βρήκαν αργότερα το πτώμα του και το φορτηγό του με το γάλα βαθιά μέσα στο δάσος στην περιοχή Vero Beach, ανέφερε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Indian River σε δελτίο τύπου. Τον είχαν πυροβολήσει πολλές φορές.

Για τα επόμενα 56 χρόνια η υπόθεση έμενε άλυτη.

«Μέσα από την αποφασιστικότητα και τη συνεργασία των μαρτύρων, προέκυψαν νέα στοιχεία: Ο Thomas J Williams, ο οποίος έχει πλέον αποβιώσει, είχε ομολογήσει τη δολοφονία του Grayam, με την ενοχή του να αντηχεί από τον τάφο», ανέφερε το γραφείο του σερίφη στην ανακοίνωσή του.

Ο Grayam, παρασημοφορημένος βετεράνος του Β′ Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος είχε λάβει την Πορφυρή Καρδιά, είχε γίνει «αγαπητός γαλατάς» αφού εγκαταστάθηκε στην κομητεία Indian River μετά τον πόλεμο, δήλωσαν οι αρχές.

Μια μάρτυρας είπε στους αστυνομικούς ότι είδε τον Grayam να μιλάει με δύο άνδρες που περπατούσαν στην άκρη του δρόμου, μετέδωσε το WPEC-TV.

«Είπε ότι ο Grayam τους ενέπλεξε σε συζήτηση και τους ανακοίνωσε ότι θα επέστρεφε σύντομα”, δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Eric Flower. Οι δύο άγνωστοι άνδρες και ο Grayam έφυγαν όλοι με το γαλακτοφόρο, είπε.

Η οικογένεια του Grayam δεν κατάλαβε ότι είχε συμβεί κάτι, «εκτός από το ότι ο πατέρας μου άργησε λίγο να έρθει στο σπίτι και τότε εμφανίστηκε ένας βοηθός σερίφη, ένας ερευνητής», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ο γιος του Grayam, Larry, ο οποίος ήταν 16 ετών τότε.

Κατά τη διάρκεια έρευνας της περιοχής από το έδαφος και από αέρος, το φορτηγό με το γάλα και το πτώμα του Grayam εντοπίστηκαν από αεροπλάνο.

«Όταν έφτασαν στον αρχικό τόπο του εγκλήματος, ο Grayam ήταν ξαπλωμένος δίπλα στο γαλακτοφόρο με τραύματα από σφαίρες, σκοτώθηκε με τρόπο εκτέλεσης», δήλωσε ο Flower.

Το 2006, υπήρχαν φήμες ότι ο Williams μπορεί να είχε εμπλακεί. Έγραψε μια επιστολή στον συντάκτη της τοπικής εφημερίδας «λέγοντας ότι είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία, αλλά αρνήθηκε ότι είχε γνώση γι′ αυτήν, ότι δεν είχε ανάμειξη σε αυτήν», δήλωσε ο σερίφης.

Ο Williams πέθανε το 2016.

Με τον Williams πλέον νεκρό, οι ντετέκτιβ έκαναν τεράστια πρόοδο στην υπόθεση τα τελευταία δύο χρόνια: Η πρώην σύζυγος του Williams και ένας φίλος της αδελφής του εμφανίστηκαν, λέγοντας στους ερευνητές τι γνώριζαν, ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός της Φλόριντα.

Ο Flowers είπε ότι οι μάρτυρες - κανένας από τους οποίους δεν γνωρίζει τον άλλον - είπαν στους ερευνητές ότι ο Williams τους είχε ομολογήσει προηγουμένως ότι είχε σκοτώσει τον Grayam.

Αυτοί οι άνθρωποι είπαν: «Δεν θα σας έλεγα ποτέ τίποτα πριν, όσο ήταν ζωντανός, ήταν απειλή για μένα και την οικογένειά μου, δεν θα σας το λέγαμε ποτέ, αλλά το γεγονός ότι τώρα είναι νεκρός τους έδωσε το θάρρος να εμφανιστούν», δήλωσε ο Flowers.

Οι ντετέκτιβ ελπίζουν ότι όποιος γνωρίζει για τον δεύτερο άνδρα που εθεάθη με τον Grayam πριν σκοτωθεί θα επικοινωνήσει μαζί τους.

Δημοφιλή