Πυρκαγιές σε Έβρο, Πρέβεζα, Κεφαλονιά και Λέσβο

Κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων.
via Associated Press

Φωτιά εκδηλώθηκε στο Αρίστηνο Έβρου ενώ οριοθετημένη είναι πλέον και η φωτιά που είχε ξεσπάσει στη Σάμο την Τετάρτη.

Στον Έβρο η πυρκαγιά καίει δάσος, και για την κατάβεσή της επιχειρούν 73 πυροσβέστες, με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 οχήματα, 2 αεροπλάνα, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου του ΕΣ. Πνέουν άνεμοι 4 μποφόρ με βορειοανατολική κατεύθυνση.

Αγροτοδασική πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο Νεοχώρι Πρέβεζας: Επιχειρούν 20 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 7 οχήματα, 2 PZL, 1 ελικόπτερο.

Φωτιά είναι σε εξέλιξη σε δασική έκταση στον Άγιο Κωνσταντίνο, στα Δαυγάτα της Κεφαλονιάς. Επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα και 3 αεροπλάνα.

Πυρκαγιά ξέσπασε επίσης σε χορτολιβαδική έκταση στην Ερεσό της Λέσβου, όπου επιχειρούν 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και δύο PZL.

Στη Σάμο πλέον η φωτιά ήταν οριοθετημένη, ωστόσο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο για αντιμετώπιση πιθανών αναζωπυρώσεων, καθώς ισχυροί είναι οι άνεμοι.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για την Παρασκευή, πολύ υψηλός (κατηγορίας 4) είναι ο κίνδυνος Αττική, κεντρική και νότια Εύβοια, Αργολίδα, Βοιωτία, Κορινθία, Κρήτη, Λέσβο, Σάμο, Ικαρία, Χίο και Ψαρά. Υψηλός είναι ο κίνδυνος (3) σε αρκετές άλλες περιοχές.

Δημοφιλή