Φρένο από την Amazon σε CD και δίσκους - Έμφαση στα είδη «πρώτης ανάγκης»

Με άμεση ισχύ έως και τις 5 Απριλίου.
Charday Penn via Getty Images

Η δοκιμασία της μουσικής βιομηχανίας εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού είναι μόνο η αρχή των πρωτοφανών και καταστροφικών συνεπειών που αυτή θα επιφέρει.

Αναλυτές εκτιμούν πως η βιομηχανία των live εμφανίσεων και κυρίως των μεγάλων συναυλιών, γνωστές με τον όρο «concert stadiums» θα έχει απώλειες έως και 5 δισεκατομμύρια δολάρια. Ηδη έχουν γίνει γνωστές οι ακυρώσεις στα φεστιβάλ των Γκλάστονμπέρι, SXSW, Coachella, αλλά και οι περιοδείες της Μπίλι Άιλις ή της Σελίν Ντιόν αλλά και Μαντόνα. Κάθε μέρα προστίθενται και νέα ονόματα.

Αυτό που δεν έχουμε καταγραφεί ακόμη είναι οι αναπόφευκτες συνέπειες στις πωλήσεις των άλμπουμ.

Η εταιρεία Alpha Data που παρέχει στο περιοδικό Rolling Stone τα στοιχεία εκείνα με βάση τα οποία διαμορφώνει τα τσαρτς, παρουσιάζει μία πτώση στις πωλήσεις δίσκων (άλμπουμ) 6% κατά την εβδομάδα 6 έως 12 Μαρτίου, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, καθώς ο κόσμος όλο και σε μεγαλύτερη έκταση βρίσκεται κλεισμένος στο σπίτι του.

Το ζήτημα είναι ότι ο χώρος της μουσικής βιομηχανίας δέχτηκε ακόμη ένα σοβαρό χτύπημα την Τρίτη 18 Μαρτίου. Αυτή την φορά από την Amazon. Οπως ανακοίνωσε η εταιρεία, σταματάει με άμεση ισχύ, κάθε παραλαβή από τους προμηθευτές της σε cd και βινύλιο και όχι μόνο.

«Δίνεται προτεραιότητα σε οικιακά, ιατρικά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, με υψηλή ζήτηση», που έχουν γίνει δυσεύρετα λόγω της πανδημίας.

Συνεπώς, οποιοδήποτε είδος δεν εμπίπτει στην κατηγορία «πρώτης ανάγκης», όπως είναι και τα βιβλία βέβαια, παγώνει η παραλαβή του, μέχρι και τις 5 Απριλίου.

Μάλιστα η εταιρεία διευκρινίζει πως η απόφαση αφορά τις παραλάβές προϊόντων από τούδε και στο εξής. Με άλλα λόγια, αν η παραγγελία κάποιου καταναλωτή έχει ήδη καταχωρηθεί, τότε το προϊόν θα αποσταλεί κανονικά.

Πολίτες που ανησυχούν ότι πάσχουν από λοίμωξη του αναπνευστικού (πυρετό ή/και βήχα ή/και δύσπνοια) και ήρθαν σε επαφή με πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα ή έχουν ιστορικό ταξιδιού σε πληττόμενες χώρες θα πρέπει να επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ στο τηλ. 1135.

Προσοχή: Δεν θα πρέπει να επισκέπτονται ιδιωτικά ιατρεία, εφημερεύοντα νοσοκομεία, εξωτερικά ιατρεία κ.λπ. Ο ΕΟΔΥ θα μεριμνήσει για την διακομιδή τους σε νοσοκομεία αναφοράς του κορονοϊού. Χρήσιμες πληροφορίες εδώ.

Πηγή: Rolling Stone