Σοκ στο Πήλιο: 45χρονος ΑμεΑ «φυλακισμένος» σε μαντρί - Χτυπημένος, φώναζε για βοήθεια

Αναζητείται ο ξάδερφός του.
Το μαντρί όπου ο 45χρονος ΑμεΑ βρέθηκε κλειδωμένος.
Το μαντρί όπου ο 45χρονος ΑμεΑ βρέθηκε κλειδωμένος.
taxydromos.gr

Ένα νέο περιστατικό φρίκης μετά από αυτό της Καλαμάτας με την 29χρονη που ζούσε κλεισμένη σε κλουβί έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Αυτή τη φορά με 45χρονο ΑμεΑ στο Πήλιο, που εντοπίστηκε «φυλακισμένος» σε μαντρί πίσω από το σπίτι του, παρέα με τις κατσίκες.

Ηταν χτυπημένος και φώναζε «βοήθεια», με αποτέλεσμα τις εκκλήσεις του να ακούσουν γείτονες οι οποίοι ειδοποίησαν την αστυνομία αλλά και τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου που επί σειρά ετών φροντίζουν τον 45χρονο.

Το χρονικό

Ο 45χρονος που έχει νοητική υστέρηση, ζει στο σπίτι του μαζί με ξάδερφό του, ο οποίος έχει οριστεί συμπαραστάτης του, την ώρα όμως που βρέθηκε κλειδαμπαρωμένος στο μαντρί, εκείνος απουσίαζε από το σπίτι.

Οι γείτονες άκουσαν φασαρία από το σπίτι που ζει ο 45χρονος και ενημέρωσαν τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ξάδερφός του γινόταν συχνά βίαιος μαζί του.

Όταν οι Αρχές έφτασαν στο σημείο, επικρατούσε απόλυτη ησυχία και ο συγγενής του έλειπε από το σπίτι. Ωστόσο ακούστηκαν φωνές από το πίσω μέρος του σπιτιού από όπου ο 45χρονος φώναζε βοήθεια.

Εκεί αντίκρυσαν το αποτρόπαιο θέαμα, ήταν δεμένος και χτυπημένος. Η πόρτα στο μαντρί δεμένη με σχοινιά, με κόμπους που δεν μπορούσαν να λύσουν, ενώ στην πόρτα είχε τοποθετηθεί και τσιμεντόλιθος.

Από το μικρό παράθυρο της πόρτας που φέρει αυτοσχέδια κάγκελα, φαινόταν ο 45χρονος ΑμεΑ, ο οποίος καθόταν σε ένα τσιμεντόλιθο ανάμεσα σε άχυρα, σκυμμένος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν χτυπημένος στο μάτι και στην περιοχή του λαιμού. Αν δεν υπήρχε κινητοποίηση των γειτόνων, ο άτυχος άντρας θα έβγαζε εκεί το βράδυ του.

Επί τόπου έσπευσε και ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς, σε περίπτωση που χρειαζόταν ιατρική βοήθεια.

Το περιστατικό ερευνά η αστυνομία, η οποία φέρεται να αναζητά και τον ξάδερφο του 45χρονου, προκειμένου να διαπιστώσει τι έχει συμβεί και κάτω από ποιες συνθήκες ο άτυχος άντρας βρέθηκε σε αυτή την άθλια κατάσταση.

Πηγή: taxydromos.gr

Δημοφιλή