Μαξ, ο χοντρούλης γάτος που τα έβαλε με τρία κογιότ

Και την γλύτωσε.

Τα κογιότ ήταν τρία, μεγάλα και πεινασμένα. Ο Μαξ είναι λίγο χοντρούλης και θα γινόταν θαυμάσιος μεζές, αλλά τα κογιότ έμειναν με την όρεξη.

Συνέβη στην περιοχή Χάιλαντ Πάρκ της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, το βράδυ της 13ης Ιανουαρίου, έξω από το σπίτι στο οποίο ζουν η Μάγια Γκούριν, ο σύζυγός της και οι γάτες τους.

Ο χοντρούλης Μαξ.
.
Ο χοντρούλης Μαξ.

Ο Μάξ, ηλικίας 8 ετών, που μέχρι εκείνο το βράδυ ξεπόρτιζε όλη την ώρα, ήταν, ως συνήθως, έξω από το σπίτι, όταν ξαφνικά κυκλώθηκε από τρία αγριεμένα κογιότ. Οπως φαίνεται στα πλάνα από την κάμερα ασφαλείας, ο γάτος τα χρειάστηκε, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Κατάφερε να κρατήσει τα τρία κογιότ μακριά του μέχρι την στιγμή που η Γκούριν, η οποία έβλεπε τηλεόραση μέσα στο σπίτι με τον σύζυγό της, είδε την σκιά μιας ουράς στο παράθυρο του καθιστικού.

«Βγήκα έξω και είδα τον Μαξ περικυκλωμένο από τα κογιότ!» είπε η Γκούριν στα τοπικά ΜΜΕ. «Εβαλα αμέσως τις φωνές και πήγα να τους επιτεθώ κι ενώ εκείνα εξαφανίστηκαν τρέχοντας, ο Μαξ μπήκε στο σπίτι λες και δεν είχε συμβεί τίποτα...»

Μόνον όταν είδαν τα πλάνα από την κάμερα ασφαλείας, η Γκούριν και ο σύζυγός της συνειδητοποιήσαν τον κίνδυνο που είχε αντιμετωπίσει ο χοντρούλης Μαξ, στον οποίο απαγορεύτηκε η έξοδος από το σπίτι.

«Δεν του αρέσει καθόλου, αλλά τα κογιότ είναι επικίνδυνα και τον βλέπουν σαν φαγητό...» είπε η Γκούριν, η οποία φρόντισε να ενημερώσει όλους τους γείτονές της που αφήνουν τα κατοικίδιά τους να βγούν εκτός σπιτιού.