CULTURE
13/12/2019 07:10 EET

HuffPost Weekend: Hooverphonic, Στέφανος Κορκολής, Δώρος Δημοσθένους και «Atlas Αθήνα»

Και ακόμη, Ηρώ με γκεστ, Χρήστος Θηβαίος, αλλά και η μεγάλη κυρία του πιάνου Ελίζαμπετ Λεόνσκαγια.

Stefania M. D'Alessandro via Getty Images

Στην τελική ευθεία των Χριστουγέννων, με φόντο τη γιορτινά ντυμένη Αθήνα και σημείο εκκίνησης την καλή διάθεση. Το Top 10 των προτάσεων του τριημέρου από τη HuffPost είναι εδώ και μεταξύ άλλων, αφορά και τα παιδιά, για τα οποία το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ετοίμασε μια μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή. 

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 

 Atlas - A sound cartography of Europe, στη Στέγη

Σύνθεση: Μαρίνα Γιώτη

Τρεις συνθέτες παρουσιάζουν τρία διαφορετικά έργα σε παράλληλες  συναυλίες σε τρεις πόλεις. Αθήνα, Καρλσρούη και Παρίσι συντονίζονται ζωντανά με ήχο και βίντεο σε έναν νέο ηχητικό χάρτη πέρα από γεωγραφικά σύνορα. 

Πώς μπορείς να αλλάξεις τον ήχο της πόλης σου; Το έργο «ATLAS – A Sound Cartography of Europe» παρουσιάζεται σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση με τη συνεργασία τριών ευρωπαϊκών οργανισμών (ΖΚΜ, Στέγη, ΙRCAM) στη Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου. Η αθηναϊκή συναυλία αποτελείται από τη σύνθεση του Δημήτρη Καμαρωτού «Μουσική είναι η πόλη», ένα οδοιπορικό ηχογραφήσεων ενός παρατηρητή της πόλης που στη συνέχεια τη μεταλλάσσει, μέσω των ήχων, σε μια φανταστική εκδοχή της.

Μια ορχήστρα με κλασικά όργανα, αλλά χωρίς μουσικούς, είναι εγκατεστημένη στη σκηνή. Οι ήχοι της πόλης που ακούγονται στην αίθουσα από ένα ειδικό σύστημα ήχου, γύρω και πάνω από τους θεατές, ενεργοποιούν και συντονίζουν τα όργανα, που προσθέτουν τα δικά τους, ιδιαίτερα ηχοχρώματα στο αθηναϊκό ηχοτοπίο. Σε προκαθορισμένα σημεία, ενσωματώνεται ηχητικό και οπτικό υλικό από τις συναυλίες στην Καρλσρούη και το Παρίσι. Μαζί, οι τρεις πόλεις μετασχηματίζονται σε ένα ενιαίο, παλλόμενο και φιλόξενο σώμα, που μας προσκαλεί να ζήσουμε μέσα του. Στην Αθήνα, η ομάδα ATLAS – Athens soundscape recordings εκπαιδεύτηκε και εξοπλίστηκε από τη Στέγη για να συλλέξει τους ήχους της πόλης που θα ακουστούν στη συναυλία. Η σύλληψη του Atlas οφείλεται στον συνθέτη, μαθηματικό και ερευνητή Carmine Emanuele Cella. 

Η συναυλία θα βιντεοσκοπείται και θα προβάλλεται ζωντανά στις άλλες δύο συναυλιακές αίθουσες: ZKM Cube (Καρλσρούη) και Centre Pompidou (Παρίσι). Το κοινό ενδέχεται να βιντεοσκοπηθεί και οι εικόνες να αναμεταδοθούν ζωντανά.

Συντελεστές

Συνθέτες του ATLAS: Carmine Emanuele Cella, Δημήτρης Καμαρωτός, Valerio Tricoli

Δημιουργία και κεντρικός έλεγχος της ροής του βίντεο στη διάρκεια των συναυλιών: Μαρίνα Γιώτη 

Σκηνικός χώρος και σχεδιασμός των ηχητικών εγκαταστάσεων Καρλσρούης και Παρισιού–Sound Trees στο φουαγιέ της Στέγης: Εύα Μανιδάκη

Μουσικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών IRCAM: Benjamin Levy

Info

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107

13 Δεκεμβρίου 2019, 20:30

Κεντρική Σκηνή 

Εισιτήρια 

Κανονικό: 7 €

Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 6 €

Παρέα 10+ άτομα, Ανεργίας, ΑμεΑ & Συνοδός ΑμεΑ: 5 €

 

Ηρώ «Just the two of us» στο Half Note Jazz Club

Η Ηρώ συναντιέται ξανά, μετά από δυο εξαιρετικά πετυχημένες σεζόν, στη σκηνή του Half Note Jazz Club με την Όλγα Λασκαράτου, πιανίστρια με κλασική παιδεία και ραδιοφωνική παραγωγό που έχει και την επιμέλεια του προγράμματος.

Οι δυο τους, μόνες με δυο πιάνα επί σκηνής – αλλά και με καλεσμένου, όπως η Κατερίνα Πολέμη και ο Γιάννης Κότσιρας- παρουσιάζουν για τέσσερα βράδια ένα πρόγραμμα γεμάτο με αισθήματα και συναισθήματα, με καλλιτεχνική και ερμηνευτική δεξιοτεχνία και τραγούδια από όλο τον κόσμο, διαχρονικά και καταγραμμένα στην κοινή μας συνείδηση. Στόχος είναι να δώσουν ένα όμορφο στίγμα από διάφορα είδη μουσικής, που μπορούν να συνυπάρχουν δημιουργικά, εκφράζοντας το κοινό αίσθημα.

Η Ηρώ, ερμηνεύτρια, συνθέτης και ενορχηστρωτής, είναι μια καλλιτέχνις που πιστεύει και ξέρει πως δεν υπάρχουν  στεγανά και διαχωρισμοί ανάμεσα στα είδη της μουσικής, και μέσα από τη μελέτη της παγκόσμιας μουσικής έχει κάνει εμφανίσεις σε ιστορικά θέατρα και  conservatoire της Ευρώπης, ενώ έχει συνεργαστεί με πολλές συμφωνικές ορχήστρες και χορωδίες.

Η  Όλγα Λασκαράτου από τη δική της πλευρά έχει μια πολυεπίπεδη γνώση της μουσικής και αυτό ήταν που την έφερε κοντά με την Ηρώ. Και επειδή, σύμφωνα με τον Νίτσε, «Χωρίς τη μουσική αυτός ο κόσμος θα ήταν ένα λάθος», το πρόγραμμα «Just the two of us» σφραγίζει την μεταξύ τους καλλιτεχνική σχέση αλλά αφορά και την ίδια τη σχέση ανάμεσα στην τέχνη και την καρδιά. Αυτά τα δύο πάνε μόνο μαζί.

Ηρώ: τραγούδι, πιάνο

Όλγα Λασκαράτου: πιάνο

Special Guests

15/12/2019: Κατερίνα Πολέμη

16/12/2019: Γιάννης Κότσιρας

Επιμέλεια προγράμματος: Όλγα Λασκαράτου

Info

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 9213310 | Προπώληση: www.viva.gr

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (μπαρ), 15 ευρώ (Β’ Ζώνη), 20 ευρώ (Α’ Ζώνη)

Ώρα έναρξης: Παρασκευή & Σάββατο 22.30, Κυριακή & Δευτέρα 21.30. 

Οι πόρτες ανοίγουν μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης.

 

Δώρος Δημοσθένους, Πειραιώς 131

Πειραιώς 131

Ο Δώρος Δημοσθένους υποδέχεται στη σκηνή της Πειραιώς 131, διαλέγοντας διάσημα τραγούδια ελληνικά κα ξένα, δίνοντας έμφαση στη μουσική σκηνή της δεκαετίας του ’70, τα οποία προσεγγίζει, όπως πάντα με τον δικό του τρόπο.

H Track list βραδιάς που στριφογυρίζει στα 70ς κυρίως αλλά δεν αποκλείει και «χιτ» άλλων δεκαετιών, αρχίζοντας το πρώτο μέρος με τραγούδια διαμάντια των Michele Legrand, Cole Porter, Μάνου Χατζιδάκι σε «artistic mood» για να περάσει στο δεύτερο μέρος με πιο χορευτική διάθεση,  περιλαμβάνει  τραγούδια των Tom Jones, Simon and Garfunkel, Queen, Mammas and Pappas, Hollies, Bruce Springsteen, David Bowie, Dusty Springfield, Frankie Valli, αλλά και του Λουκιανού Κηλαηδόνη, του Μίμη Πλέσσα, του Γιάννη Σπανού, των Idols, των Charms, του Βαγγέλη Γερμανού, του Κώστα Τουρνά.. 

Ο Δώρος Δημοσθένους αεικίνητος στη σκηνή, ικανός να μεταμορφώνεται και να ταξιδεύει στις εποχές, στις γλώσσες και στο διαφορετικό αίσθημα που αναδύει κάθε ερμηνεία, μας οδηγεί στο κέφι και στη χαλαρότητα μιας εποχής ξεχασμένης, όπου η μουσική και ο χορός ήταν ο βασικός τρόπος διασκέδασης.

Μαζί με 6 μουσικούς για τρεις Παρασκευές 13, 20 και 27 Δεκεμβρίου.

Info

«Πειραιώς 131», Πειραιώς 131 - Αθήνα, τηλ. 2103450922

 Ώρα έναρξης: 22.00

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00

Τιμές εισιτηρίων:
Ορθίων: 10 ευρώ
Καθήμενων: A’ Ζώνη 20 ευρώ, B’ Ζώνη 15 ευρώ

Προπώληση : Viva.gr και 210-3450922

 

Opera Chaotique, El Convento del Arte

Φωτογραφία: Andrey Kezzyn

Οι Opera Chaotique  επιστρέφουν στην Ελλάδα και παρουσιάζουν το νέο τους show «Είναι τρελοί αυτοί οι Έλληνες»

Το παράξενο ντουέτο εμπνέεται από τους προγόνους του και παρουσιάζει ένα κωμικοτραγικό χαοτικό διονυσιακό καμπαρέ 

Οι Opera Chaotique με εμφανίσεις σε μεγάλα φεστιβάλ / θέατρα και venues σε 19 χώρες ήδη στα 8 χρόνια πορείας τους και sold out εμφανίσεις σε Λυρική Σκηνή Αθηνών και Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, καθώς και συνεργασίες με σημαντικούς καλλιτέχνες, έχουν καταφέρει να χαρτογραφηθούν ως ένα απολύτως μοναδικό φαινόμενο του μουσικού στερεώματος.

Info

El Convento Del Arte, Βιργινίας Μπενάκη 7 Μεταξουργείο, Αθήνα
Ώρα προσέλευσης: 21:30 – Ώρα έναρξης: 22:00
Ο χώρος λειτουργεί από τις 21:30 για ποτό και φαγητό 
Πληροφορίες – Κρατήσεις: El Convento Del Arte - τηλ. 2105200602 –email: arttankltd@gmail.com – web address : http://www.elconvento.gr/
Είσοδος: 8 ευρώ. 

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 

Hooverphonic, Fuzz Club

Oι Hooverphonic επιστρέφουν στην Ελλάδα για δύο βραδιές, γεμάτες από τις επιτυχίες που αγαπά το ελληνικό κοινό, την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στο Fix Factory of sound της Θεσσαλονίκης και το Σάββατο 14, στο Fuzz live music club στην Αθήνα.

Ετοιμαστείτε να ξανακούσουμε live όλες τις μεγάλες επιτυχίες τους -«Mad About You», «Eden», «Inhaler», «2 Wicky», «Jackie Cane», «Sometimes», «Club Montepulciano», «Vinegar & Salt», «This Strange Effect», «Gentle Storm», «Amalfi». 

Υπεύθυνοι για μερικές από τις πιο υπέροχες μελωδίες που έχουμε ακούσει τα τελευταία 25 χρόνια, οι Alex Callier και Raymond Geerts, έχουν κατορθώσει να συνδυάσουν με μοναδικό τρόπο στοιχεία από alternative rock, electro-pop, trip-hop, dream-pop με μία ρομαντική κινηματογραφική αισθητική.

Παραθέτουν δισκογραφικά και επί σκηνής, σε ένα άψογα προσεγμένο show, τις πολυποίκιλες επιρροές τους, δημιουργώντας την ιδανική ατμόσφαιρα που ζητά ο καθένας σε μια συναυλία.

Το μεγάλο «όπλο» τους είναι μια νέα τραγουδίστρια, η 18χρονη Luka Cruysberghs. Με μεγάλες φωνητικές ικανότητες, κατόρθωσε να χρωματίσει τον ήχο τους άμεσα, αποδίδοντας ιδανικά τόσο το νέο όσο και το παλαιότερο υλικό της μπάντας, κάτι που διαπιστώσαμε και το καλοκαίρι.

O τελευταίος δίσκος τους, «Looking For Stars», δέκατος της καριέρας τους, κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες, χαρίζοντάς μας πανέμορφα singles, όπως το σαγηνευτικό «Romantic» και το funky «Uptight», που έχουν ήδη κατακτήσει το ελληνικό airplay, μαζί και με το «Looking For Stars», το εντυπωσιακό video του οποίου γυρίστηκε στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Info

Fuzz Club, Πειραιώς 209 και Πατριάρχου Ιωακείμ 1

Τιμές εισιτηρίων:
Αθήνα (14/12) / 25 ευρώ (προπώληση) – 30 ευρώ (ταμείο)

Τηλεφωνικά / στο 11876
Online / viva.gr

Φυσικά σημεία / Kαταστήματα Reload, Seven Spots, Media Markt, Ευριπίδης, στον πολυχώρο Yoleni‘s (Σόλωνος 9, καθημερινά 8:00-00:00, Σάββατο 9:00-00:00, Κυριακή 10:00-20:00) και στο Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στον χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ-Σαβ 11:00-19:00)

Το πρόγραμμα:
Πόρτες / ταμείο 20:00
Marva von Theo 21:25
Hooverphonic 22:30

 

«Μουσικές ιστορίες» του Στέφανου Κορκολή και της Σοφίας Μανουσάκη, «Γραμμές»

Γραμμές

Ο Στέφανος Κορκολής και η Σοφία Μανουσάκη συνεχίζουν την άκρως επιτυχημένη πορεία τους και οι Μουσικές τους Ιστορίες βρίσκουν νέα στέγη στη μουσική σκηνή «Γραμμές» από το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, για τα Σάββατα του Δεκεμβρίου και τις ημέρες των εορτών.

Ένας σπουδαίος συνθέτης, ο Στέφανος Κορκολής δημιουργεί μια συναρπαστική παράσταση με τραγούδια και μελωδίες που έχουμε αγαπήσει, μαζί με την Σοφία Μανουσάκη. 

Η διαδρομή ξεκινά με την «κλασσική» μουσική ιστορία του Στέφανου, περνά στις επιτυχίες του που έχουν αφήσει εποχή, σε τραγούδια σπουδαίων τραγουδοποιών που έχει ενορχηστρώσει, σε τραγούδια που έχει γράψει για άλλους ερμηνευτές-και καταφέρνει να μας εκπλήξει ερμηνεύοντας τα!-, προσεγγίζει τραγούδια που έχει αγαπήσει αληθινά και ένιωσε την ανάγκη να μοιραστεί με τους «φίλους»(όπως συνηθίζει να αποκαλεί τον κόσμο που τον τιμά με την παρουσία του) και τέλος μεγάλων δημιουργών που σηματοδοτούν τη μουσική ιστορία της ίδιας της Ελλάδας μας.

Κάπως έτσι, σε ένα πρόγραμμα συναντώνται ο Γιάννης Σπανός με το Μάνο Λοϊζο, ο Μίκης Θεοδωράκης με το Θάνο Μικρούτσικο, ο Μάνος Χατζιδάκης με το Σταύρο Ξαρχάκο.

«Σκόνη και θρύψαλα», «Δεν είσαι εδώ», «Στους πέντε ανέμους», «Ο άγγελός μου», «Κάθε φορά που με κοιτάζεις», «Σ′ έχω ερωτευτεί», «Λατέρνα», «Εκατό φορές κομμάτια», «Θες», «Σβήσε το φεγγάρι», «Κάποιες φορές»... 

Συντελεστές 

Σοφία Μανουσάκη: τραγούδι

Βασίλης Δεφίγγος: σαξόφωνο, φλάουτο, κρουστά, πλήκτρα

Ρόλη Γιαμοπούλου: τύμπανα, κρουστά, τραγούδι

Σπύρος Γεωργαντάς: κιθάρες, τραγούδι

Βίκτωρ Κουλουμπής: μπάσο

Στέφανος Κορκολής: πιάνο, ενορχηστρώσεις, διασκευές, τραγούδι

Info

«γραμμές»

Κωνσταντινουπόλεως 111, Κεραμεικός

Τηλ. Κρατήσεων: 2103477058 - 6945106604

Ημέρες παραστάσεων: 14, 21, 24, 25, 28, 31/12 και 4/1/2020. 

Προπώληση: viva.gr.

 

Ελίζαμπετ Λεόνσκαγια, η μεγάλη κυρία του πιάνου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Φωτογραφία: Χάρης Ακριβιάδης

Στο πρώτο από τα τρία φετινά ρεσιτάλ της στο Μέγαρο η Ελίζαμπετ Λεόνσκαγια ερμηνεύει αποκλειστικά σονάτες του Σούμπερτ, μεταξύ άλλων, ένα από τα τελευταία έργα του σπουδαίου μουσουργού, την αριστουργηματική Σονάτα σε ντο ελάσσονα. 

Η Ελίζαμπετ Λεόνσκαγια χάρισε πέρυσι μοναδικές μουσικές στιγμές στους φίλους του ρομαντικού πιάνου, αποκλειστικά με Σονάτες του Φραντς Σούμπερτ, μέσα από τα τρία sold-out ρεσιτάλ της στην κατάμεστη Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος με το ιδανικό ακουστικό περιβάλλον της που αναδεικνύει μοναδικά τον ήχο του κάθε σολίστ.

Η «μεγάλη κυρία του πιάνου» επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αυτή τη σεζόν, για να παρουσιάσει τρία νέα ρεσιτάλ με διαφορετικό πρόγραμμα στις 14.12.2019, 17.2.2019 και 11.3.2020, με τα οποία ολοκληρώνεται η Σειρά Οι Σονάτες του Σούμπερτ με την Ε. Λεόνσκαγια που άρχισε πέρυσι στο πλαίσιο του Κύκλου Μεγάλοι Ερμηνευτές.

Η κορυφαία πιανίστρια, στην πρώτη πολυαναμενόμενη εμφάνισή της κατά την τρέχουσα περίοδο, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 20:30, ερμηνεύει την πρώιμη σονάτα σε λα ύφεση μείζονα του Σούμπερτ, συνεχίζει με την ημιτελή σε ντο μείζονα του Απριλίου του 1825 και κρατά για τον επίλογο της βραδιάς την αριστουργηματική Σονάτα σε ντο ελάσσονα, έργο των τελευταίων μηνών της ζωής του Φραντς Σούμπερτ.

Στο δεύτερο ρεσιτάλ (17.2.2020) θα ακουστούν οι Σονάτες για πιάνο σε μι μείζονα, σε λα ελάσσονα και σε λα μείζονα, ενώ στο τρίτο (11.3.2020) οι Σονάτες σε ντο μείζονα, σε φα ελάσσονα και σε σι ύφεση μείζονα. 

Info

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, ώρα 20:30

Τιμές εισιτηρίων

10 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι), 16 €, 25 € 

Πακέτα εισιτηρίων και για τα τρία ρεσιτάλ της Ελίζαμπετ Λεόνσκαγια

(14.12.2019, 17.2.2020, 11.3.2020)

24 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι), 38 €, 60 € 

Eισιτήρια 

210 72 82 333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public. 

 

Τα Street Food and Tunes συναντούν το Meet Market

Street Food and Tunes

Τα Street Food and Tunes του deBop.gr αναλαμβάνουν να υποδεχθούν τους καλεσμένους του Χριστουγεννιάτικου Meet Market και να πλημμυρίσουν μυρωδιές και γεύσεις τον χώρο του περιστυλίου του Ωδείου Αθηνών για δύο Σαββατοκύριακα στο Ωδείο Αθηνών, 11:00 - 23:00

Πάνω από 150 περίπτερα τοπικών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων με τα πιο ιδιαίτερα προϊόντα για τις γιορτινές αγορές. 

Σάββατο και Κυριακή 14,15/12 και 21, 22/12 αναλαμβάνουν να μας παρασύρουν σε γευστικό ταξίδι οι:

Madame PhuManChu
To πιο hot βιετναμέζικο της Αθήνας σήμερα σερβίρει σούπα pho με noodles και μοσχάρι, βιενταμέζικα spirng rolles και sticks κοτόπουλου με lemongrass

Guerilla Chef
Το κλασικό cheesburger στην καλύτερη εκδοχή του: Patty Pan Burger, με ένα ή δύο μοσχαρίσια μπιφτέκια, σε brioche bun, με cheddar, ketchup, μαγιονέζα και μουστάρδα.

Falafeladiko
Τα basics της κουζίνας του Λιβάνου: πίτα φαλάφελ και πίτα λαχματζούν πολλών αστέρων.

The Food Truck
Το πιο hippie hipster ποντιακό φαγητό της πόλης: γκεζλεμέδες αλμυροί και γλυκιοί - plus μία θερμαντική vegan βελουτέ σούπα λαχανικών και μεξικάνικη σοκολάτα ρόφημα με τζίντζερ, τσίλι και κανέλα.

Tacos Locos & Tiki’s Golden Pig
΄Οσο πιο μεξικάνικο μπορεί να γίνει! Soft Scell Tacos με αυθεντική πίτα από καλαμπόκι Harina σε επιλογές για vegetarian και μη.

Μελικρήνη
Το κορίτσι που ταυτίστηκε το όνομά του με το υγιεινό vegan και vegetarian φαγητό προτείνει smothies με ξηρούς καρπούς, φρούτα, superfoods και βιολογικό γάλα καρύδας, σούπα και ριζότο λαχανικών με μανιτάρια και τζίντζερ & organic bitter ζεστή σοκολάτα με βιολογικό γάλα καρύδας.

Φ Bakery
Live baking με Pancakes σε δύο γεύσεις (πραλίνα φουντούκι και μέλι καρύδι), ζεστό browinies με πραλίνα, cupcakes, carrot cake και χριστουγεννιάτικες μαρέγκες σε στικ & gingerbread cookies.

Σινιόρα
Ιταλικά γλυκά από μία ειδήμονα pastry chef με «κόλλημα» στο τιραμισού και τα κανόλις.

Sorolop
Η πιο γλυκιά γωνιά των Εξαρχείων μεταφέρεται στο Ωδείο για να μας παρασύρει σε αμαρτίες με γεύση κουραμπιέ (vegan, κακάο & κλασικοί), ρολού κανέλας, muffin με μαρμελάδα, τσουρεκιού (vegan με σταφίδα, κλασικά και με κάστανο και κουβερτούρα) για να τα αγοράσετε ολόκληρα ή να τα φάτε σε φέτες σερβιρισμένα με πραλίνα ή λευκή σοκολάτα.

Pakalolo cannabis sweets
Γλυκά με κάνναβη; Εξερευνήστε όλες τις ευεργετικές ιδιότητες της κανναβιδιόλης μέσα από triple layer hemp cake, hemp brownies, muffins, american mini cookies και επιλογές σε σοκολάτα γάλακτος.

Περίπτερα με αλμυρές και γλυκές προτάσεις με ένα Χριστουγεννιάτικο twist θα σας περιμένουν, ακριβώς δίπλα στην είσοδο του Παιδικού Μουσείου.

(Τα Street Food and Tunes είναι η αθηναϊκή εκδοχή των μεγάλων food markets του εξωτερικού σε μικρότερη διάσταση. Είναι μία γιορτή γύρω από «ένα τραπέζι» που βασικό άξονα έχει το φαγητό και την κοινωνικότητα που προκύπτει μέσω αυτού. Αξιοποιεί την πολυπολιτισμικότητα της Αθήνας και καλεί τον κόσμο να γνωρίσει τους ”νέους Αθηναίους” μέσα από την κουζίνα και τη μουσική της χώρας τους. Από τον Δεκέμβριο του 2013 μέχρι και σήμερα το deBόp έχει «ταξιδέψει» σε πάμπολλους προορισμούς ανά την υφήλιο, έχει γνωρίσει νέες γεύσεις και προτείνει καινούρια γαστρονομικά trends μέσα από μία διοργάνωση που χαίρει της εκτίμησης του Αθηναϊκού κοινού και των «ειδικών» της κουζίνας (chefs, μάγειρες, food bloggers) που δραστηριοποιούνται στην πόλη). 

Info

Πολυχώρος Ω2 , Ελληνικό Παιδικό Μουσείο & Περιστύλιο
Σάββατο 14 & Κυριακή 15 και Σάββατο 21 & Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019
Ωράριο: 11:00 - 23:00 όλες τις ημέρες
Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου Β’ & Ρηγίλλης 17-19, Αθήνα 106 74
Eίσοδος ελεύθερη

 

Χρήστος Θηβαίος, Μουσική Σκηνή Σφίγγα

Σφίγγα
Χρηστος Θηβαιος+String Demons

Κάθε Σάββατο από 14 Δεκεμβρίου, ο Χρήστος Θηβαίος παρουσιάζει τις καλύτερες στιγμές του, από τους «Συνήθεις Υπόπτους» και τον «Άμλετ της Σελήνης» έως το «Σιδερένιο νησί» και την καινούργια του συνεργασία με τον Χάρη Κατσιμίχα. Συνοδοιπόροι οι εκρηκτικοί String Demons.

Από το νέο έτος ο Χρήστος Θηβαίος με τους StringDemons θα συνεχίζουν και τα Σάββατα του Ιανουαρίου. 

Info

Μουσική σκηνή Σφίγγα

Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής

(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845

Ώρα έναρξης: 22:30

Είσοδος στο μπαρ 13 ευρώ με μπύρα ή κρασί)

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 

Kids’ Xmas at Cycladic, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μια μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή, το Kids’ Xmas at Cycladic.  

Από τις 11.00 μέχρι τις 15.00, γονείς και παιδιά θα περιηγηθούν στις συλλογές και  σε όλους τους χώρους του Μουσείου. Παρέα με τα κυκλαδικά ειδώλια, η ομάδα της Polyphonica θα ζωντανέψει με τραγούδια και χορό χριστουγεννιάτικα έθιμα! Στη συνέχεια, στο Μέγαρο Σταθάτου, η ομάδα του ΝΕΟΝ θα σας παρουσιάσει τα γλυπτά της  πρωτοπόρου Αμερικανίδας καλλιτέχνιδας Lynda Benglis και θα δημιουργήσετε τα δικά σας έργα! Κατόπιν, θα γνωρίσετε τον πρωταγωνιστή του φετινού παιδικού διαγωνισμού ζωγραφικής, έναν αρχαίο κυπριακό χάλκινο καθρέφτη από τις συλλογές του Μουσείου, θα φωτογραφηθείτε και θα δημιουργήσετε τους δικούς σας καθρέφτες-στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας!  Τέλος, θα ανακαλύψετε τον μαγικό μικρόκοσμο των μελισσών σε ένα μοναδικό Bee Experience Event από την Apivita.

Kαι κάτι ακόμη: «Στο Kids’ Xmas at Cycladic, γιορτάζουμε και ανακυκλώνουμε! Το Μουσείο προσκαλεί όλα τα παιδιά να φέρουν από ένα αντικείμενο προς ανακύκλωση για να το ρίξουν στους ειδικούς κάδους προς ανακύκλωση στις εισόδους του Μουσείου». 

Info

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Kids’ Xmas at Cycladic

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 

11.00-15.00

Είσοδος: 5,00 κάθε παιδί  (συνοδοί δωρεάν).
Tο εισιτήριο ενισχύει τους σκοπούς του Μουσείου.

Αγορά εισιτηρίων  στο:
https://www.viva.gr/tickets/museum/mouseio-kykladikis-texnis/kids-xmas-at-cycladic/

Πληροφορίες: 210.7294.220, 10,00-13.00.