Ιαπωνική εταιρεία εφηύρε αντιπλημμυρικά πλωτά σπίτια

Το σπίτι διαθέτει ειδικούς αεραγωγούς που κλείνουν σε περίπτωση πλημμύρας, ενώ τα υδραυλικά έχουν ειδικές βαλβίδες που εμποδίζουν το νερό να εισέλθει στο σπίτι.

Ο Ιάπωνας κατασκευαστής κατοικιών, ο Ιντσίχο Κομούτεν αποκάλυψε πρόσφατα ένα «ανθεκτικό σπίτι στις πλημμύρες» που όχι μόνο μπορεί να παραμείνει αδιάβροχο κατά τις πλημμύρες, αλλά και να επιπλέει.

Είτε πιστεύετε στην κλιματική αλλαγή είτε όχι, η απώλεια κατοικιών λόγω των πλημμυρών είναι ένα αναμφισβήτητο ζήτημα σε όλο τον κόσμο, και ενώ οι μηχανικοί και οι αρχιτέκτονες προσπαθούν να βρουν λύσεις, λίγοι έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικοί.

Τώρα, ένας Ιάπωνας κατασκευαστής κατοικιών ισχυρίζεται ότι έχει βρει μια απάντηση για να εμποδίσει τα σπίτια των ανθρώπων να πλημμυρίσουν και να παρασυρθούν από τις πλημμύρες. Το νέο τους «ανθεκτικό σπίτι» προβλήθηκε πρόσφατα σε μια δημοφιλή ιαπωνική τηλεοπτική εκπομπή και από τότε έχει κερδίσει μεγάλη προσοχή στο διαδίκτυο.

Ο τηλεοπτικός σταθμός TBS της Ιαπωνίας επισκέφτηκε πρόσφατα έναν από τους χώρους δοκιμών του Ιντσίχο, όπου το νέο αντιπλημμυρικό σπίτι της εταιρείας περνούσε από μια προσομοίωση πλημμύρας. Αν και έμοιαζε σαν ένα συνηθισμένο σπίτι όταν ξεκίνησε η δοκιμή, όταν το νερό άρχισε να ανεβαίνει γύρω του, οι θεατές μπορούσαν να δουν τη δομή να φεύγει από το έδαφος και τελικά να επιπλέει λίγα εκατοστά πάνω από αυτό.

.
.
ichijo.co.jp/lp/taisuigai

Όλοι έχουμε δει πλωτά σπίτια να παρασύρονται από σοβαρές πλημμύρες, αλλά η νεότερη εφεύρεση του Ιντσίχο διαθέτει ένα σύστημα που αποτρέπει ακριβώς αυτό. Το σπίτι συνδέεται με μια σειρά από χοντρές σιδερένιες ράβδους που προεξέχουν από το έδαφος με χοντρά καλώδια που διασφαλίζουν ότι παραμένει στη θέση. Όταν τα νερά υποχωρούν, το πλωτό σπίτι επανέρχεται στην αρχική του θέση.

Το «ανθεκτικό σπίτι» διαθέτει επίσης ειδικούς αεραγωγούς που κλείνουν σε περίπτωση πλημμύρας, ενώ τα υδραυλικά έχουν επίσης ειδικές βαλβίδες που εμποδίζουν το νερό να εισέλθει στο σπίτι. Ηλεκτρικός εξοπλισμός όπως ο κλιματισμός είναι τοποθετημένος στο πάνω μισό του κτιρίου για να διασφαλιστεί ότι δεν φτάνει το νερό.

Σύμφωνα με μηχανικούς του Ιντσίχο Κομούτεν, τα περισσότερα σπίτια πλημμυρίζουν όταν το νερό φτάνει στο επίπεδο του παραθύρου, αλλά επειδή το αντιπλημμυρικό σπίτι τους μπορεί να επιπλέει έως και πέντε μέτρα πάνω από το έδαφος, το νερό είναι απίθανο να φτάσει στα παράθυρα και οτιδήποτε άλλο είναι κλειστό.

Τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πελάτες που θέλουν να φτιάξουν το σπίτι του Ιντσίχο Κομούτεν μπορούν να επιλέξουν να ενσωματώσουν αυτό το αντιπλημμυρικό σύστημα με επιπλέον κόστος μόλις 770.000 γιεν (5.700 $), το οποίο ακούγεται πολύ φθηνό, ειδικά αν λειτουργεί πραγματικά όπως διαφημίζεται.

Ο Ιντσίχο Κομούτεν είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές κατοικιών της Ιαπωνίας και υπερηφανεύεται για την κατάκτηση τριών ρεκόρ Γκίνες τα τελευταία δύο χρόνια, μεταξύ άλλων για το μεγαλύτερο εργοστάσιο προκατασκευασμένων υλικών στέγασης και για την πιο επιτυχημένη εταιρεία προσαρμοσμένης κατοικίας.