Ιλον Μασκ: Στοχεύει στην κυκλοφορία του αυτοοδηγούμενου Tesla μέχρι το τέλος του έτους

Νωρίτερα, ο Μασκ είπε ότι ο κόσμος πρέπει να συνεχίσει τις εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου, αναπτύσσοντας παράλληλα βιώσιμες πηγές ενέργειας.
Ο ιδρυτής της Tesla, Elon Musk, παρευρίσκεται στο Offshore Northern Seas 2022 στο Stavanger της Νορβηγίας, 29 Αυγούστου 2022.
Ο ιδρυτής της Tesla, Elon Musk, παρευρίσκεται στο Offshore Northern Seas 2022 στο Stavanger της Νορβηγίας, 29 Αυγούστου 2022.
NTB via via REUTERS

Ο επικεφαλής της Tesla, Έλον Μασκ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι στοχεύει η εταιρεία του να έχει έτοιμη την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το τέλος του έτους και ελπίζει ότι θα μπορέσουν αυτά τα αυτοκίνητα να κυκλοφορήσουν ευρέως στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών και ενδεχομένως της Ευρώπης, ανάλογα με την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών.

Μιλώντας σε ένα ενεργειακό συνέδριο στη Νορβηγία, ο Μασκ είπε ότι η προσοχή του αυτή τη στιγμή είναι στραμμένη στο διαστημόπλοιό του SpaceX Starship και στα αυτοοδηγούμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα Tesla.

«Οι δύο τεχνολογίες στις οποίες επικεντρώνομαι, προσπαθώντας να ολοκληρώσω ιδανικά πριν από το τέλος του έτους, είναι να φέρουμε το Starship μας σε τροχιά… και μετά να έχουμε έτοιμα τα αυτοκίνητα Tesla για να μπορούμε να κάνουμε αυτόνομη οδήγηση.

«Να έχουμε την αυτο-οδήγηση σε ευρεία κυκλοφορία τουλάχιστον στις ΗΠΑ και… ενδεχομένως στην Ευρώπη, ανάλογα με την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών», είπε ο Μασκ στο κοινό.

Μασκ: Χρειαζόμαστε ακόμα το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο

Νωρίτερα, ο Μασκ είπε ότι ο κόσμος πρέπει να συνεχίσει τις εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου για να διατηρήσει τον πολιτισμό, αναπτύσσοντας παράλληλα βιώσιμες πηγές ενέργειας.

«Ρεαλιστικά πιστεύω ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε πετρέλαιο και φυσικό αέριο βραχυπρόθεσμα, γιατί διαφορετικά ο πολιτισμός θα καταρρεύσει», είπε ο Μασκ στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της διάσκεψης.

Ερωτηθείς εάν η Νορβηγία πρέπει να συνεχίσει τις γεωτρήσεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, ο Μασκ είπε: «Νομίζω ότι απαιτείται κάποια πρόσθετη εξερεύνηση αυτή τη στιγμή».

«Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο κόσμος είναι η μετάβαση στη βιώσιμη ενέργεια και σε μια βιώσιμη οικονομία», είπε. «Θα χρειαστούν μερικές δεκαετίες για να ολοκληρωθεί».

Είπε ότι η υπεράκτια παραγωγή αιολικής ενέργειας στη Βόρεια Θάλασσα, σε συνδυασμό με σταθερές μπαταρίες, θα μπορούσε να γίνει βασική πηγή ενέργειας. «Θα μπορούσε να προσφέρει μια ισχυρή, βιώσιμη πηγή ενέργειας το χειμώνα», είπε.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, που έχει γίνει πατέρας δέκα φορές, κάλεσε εξάλλου τον κόσμο να κάνει ”περισσότερα μωρά”, κρίνοντας πως η δημογραφική μείωση είναι μια από τις πιο πιεστικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης.

″Πιστέψτε με: η κρίση των μωρών είναι σοβαρό πρόβλημα”, δήλωσε ο 51χρονος επιχειρηματίας σε δημοσιογράφους στο Σταβάνγκερ

Δημοφιλή