ΔΙΕΘΝΕΣ
18/10/2021 07:11 EEST

Ινδία: Δολοφόνησε τη σύζυγό του με κόμπρα την ώρα που κοιμόταν

Προηγουμένως είχε προσπαθήσει να κάνει το ίδιο με οχιά.

NurPhoto via Getty Images

Ενας άνδρας στην Ινδία δολοφόνησε τη σύζυγό του με τον πιο απίθανο και αποκρουστικό τρόπο: έβαλε μια κόμπρα να την δαγκώσει στον ύπνο της.

Ο Σουράι Κουμάρ συνελήφθη αφού η σύζυγός του, Ούτρα, πέθανε από δάγκωμα φιδιού.

Η αστυνομία άρχισε έρευνες μετά τις καταγγελίες της οικογένειας του θύματος, λέγοντας ότι ο άνδρας τους παρενοχλούσε για προίκα.

Τη Δευτέρα, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για την απελευθέρωση κόμπρας στο κρεβάτι της άτυχης γυναίκας ενώ κοιμόταν. Καταδικάστηκε σε μια σπάνια διπλή ισόβια κάθειρξη.

Η 25χρονη νοικοκυρά βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της τον περασμένο Μάιο.

Η οικογένειά της υποπτεύθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, επειδή η Ούτρα είχε δαγκωθεί από δηλητηριώδη οχιά λίγες εβδομάδες νωρίτερα. Ανάρρωνε από το πρώτο δάγκωμα φιδιού όταν δέχθηκε επίθεση από την κόμπρα.

Η αστυνομία διαπίστωσε ότι ο σύζυγός της βρισκόταν πίσω από τις δύο απόπειρες. Επίσης, συνέλαβε έναν άντρα που τον είχε βοηθήσει να προμηθευτεί τα φίδια - αργότερα ήταν αυτός που έδωσε πληροφορίες στις αρχές και βοήθησε στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Η εισαγγελία χαρακτήρισε την υπόθεση ως «μια από τις σπανιότερες περιπτώσεις» και ζήτησε τη θανατική ποινή για τους κατηγορούμενους.

Ο δικαστής συμφώνησε ότι είναι μια σπάνια υπόθεση και καταδίκασε  τον Σουράι σε διπλή ισόβια κάθειρξη ενώ τον διέταξε να πληρώσει και πρόστιμο 500.000 ρουπίων (5.730 ευρώ).

(με πληροφορίες από Indian Express, BBC)