ΔΙΕΘΝΕΣ
07/09/2019 08:21 EEST | Updated 07/09/2019 08:21 EEST

Ινδία: Γέννησε δίδυμα στα 73 της - και την επόμενη ο σύζυγος της έπαθε εγκεφαλικό

Αναμένεται να μπει στο βιβλίο Γκίνες, όταν επιβεβαιωθεί η ηλικία της.

The Independent
Ηλικιωμένο ζευγάρι στην Ινδία έγιναν γονείς

Ηλικιωμένη γυναίκα από την ανατολική Ινδία έφερε στη ζωή δίδυμα κορίτσια, σύμφωνα με το ινδικό BBC. 

Η Εραμάτι Μανγκαγιάμα γέννησε τα δίδυμα με καισαρική τομή μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση. Οι γιατροί στην πολιτεία Αντρα Πράντες υποστηρίζουν πως είναι η γηραιότερη γυναίκα που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο. Τα μωρά και η ηλικιωμένη μητέρα είναι καλά στην υγεία τους. Ωστόσο ο 82χρονος σύζυγός της, Σιταράμα Ρατζαράο, μετά την χαρά που πήρε, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με το BBC στη γλώσσα Τελουγκού, την επίσημη γλώσσα της πολιτείας, που μίλησε με τους γιατρούς, τη γυναίκα και το σύζυγό της, είναι 73 ετών. Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Hindustan Times και της Ινδο- Ασιατικής Ειδησεογραφικής Υπηρεσίας η γυναίκα εμφανίζεται να είναι 74. 

Η αβεβαιότητα για τις ακριβείς ηλικίες των κατοίκων της Ινδίας είναι συχνό φαινόμενο, καθώς πολλοί δεν διαθέτουν πιστοποιητικό γεννήσεως. 

Πάντως, πρόκειται σίγουρα για μια γυναίκα που θα βάλει «υποψηφιότητα» για το βιβλίο Γκίνες. «Ήταν η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μου» είπε στο BBC Τελουγκού. «Ο θεός απάντησε στις προσευχές μας».

Είπε πως είχε επισκεφτεί πολλούς γιατρούς μέχρι εκείνη και ο σύζυγός της Σιταράμα Ραχαράο, να μπορέσουν να αποκτήσουν παιδιά, που τόσο ήθελαν. Ο σύζυγος «πέταγε» στα σύννεφα από χαρά μετά τη γέννα, ευχαριστώντας τους γιατρούς για την επιτυχημένη προσπάθεια, ωστόσο πληροφορίες λένε πως υπέστη εγκεφαλικό μια μέρα αργότερα και βρίσκεται στο νοσοκομείο.

«Η μητέρα και τα παιδιά χαίρουν άκρας υγεία» είπε η ο γιατρός Ούμα Σανκάρ. Ανέφερε επίσης ότι η εγκυμοσύνη και ο τοκετός της γυναίκας κύλησαν ομαλά, χωρίς προβλήματα και έτσι εκτιμά πως θα κυλήσουν και οι επόμενες μέρες, αφού βγει από το νοσοκομείο. Το κάθε μωρό ζυγίζει 2 κιλά.

Τόσο η ηλικία της γυναίκας όσο και του άνδρα δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν με ακρίβεια, πράγμα απαραίτητο για την καταχώρησή τους στο βιβλίο Γκίνες. Για τον δεύτερο, κάποιες πηγές αναφέρουν πως είναι 80 ετών, ενώ άλλες 82.

Επισήμως μέχρι τώρα, το ασυνήθιστο ρεκόρ κατέχει μια γυναίκα από την Ισπανία, η Μαρία ντελ Κάρμεν Μπουσάδα, η οποία γέννησε στα 66 της χρόνια έπειτα από εξωσωματική γονιμοποίηση. Ωστόσο, πέθανε από καρκίνο στις ωοθήκες 2 χρόνια μετά.

Αλλη μια γυναίκα από την Ινδία είχε γίνει μητέρα με τον ίδιο τρόπο το 2016, όντας περίπου 70 χρονών.