ΔΙΕΘΝΕΣ
13/10/2018 14:06 EEST

Ινδονησία: Το εξωφρενικό σκάνδαλο με τις πωλήσεις μωρών μέσω Instagram

Στον κόσμο της τεχνολογίας πολλά εγκλήματα μπορούν να παραμείνουν ανεξιχνίαστα. Αυτό όμως δε συνέβη για μια σπείρα στην Ινδονησία που πωλούσε μωρά μέσω Instagram. Οι αστυνομικές αρχές της Ιάβας ανακοίνωσαν ότι κρατούν τέσσερα άτομα ως μέλη κυκλώματος

Οι αρχές αποκάλυψαν πως πρόκειται για έναν άνδρα 29 ετών που ήταν ο διαχειριστής του σχετικού λογαριασμού στην πλατφόρμα, μία 22χρονη γυναίκα από τη Σουραμπάγια που ανέβασε το ίδιο της το παιδί στο ηλεκτρονικό... παζάρι με σκοπό την πώλησή του και δύο άτομα από το Μπαλί, μία μαία και έναν υποψήφιο αγοραστή του μωρού. Όλοι τους αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης 15 ετών.

Η συλληφθείσα μητέρα ήταν έτοιμη να πουλήσει το παιδί της για 850 ευρώ (15 εκατ. ρουπίες). Ο αποτρόπαιος λογαριασμός του Instagram έκλεισε την Πέμπτη. Είχε «βαφτιστεί» ως εταιρεία πρωώθησης της οικογενειακής ευτυχίας. Οι αρχές έχουν κατασχέσει ήδη μια δήλωση υιοθεσία, μετρητά και κινητά τηλέφωνα, στα οποία βρέθηκαν συνομιλίες και με άλλους υποψήφιους... γονείς.

Έτσι, με την κίβδηλη εικόνα του παρόχου συμβουλών, σε μια περιοχής όπου θεωρείται ταμπού, όπως συμβαίνει και με τη μουσουλμανική Ινδονησία, αυτό το προφίλ είχε αποκτήσει ήδη 700 ακολούθους. Η τελευταία ανάρτηση περιελάμβανε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία ενός μωρού, όπου αντί για όνομα είχε τον κωδικό C86. H λεζάντα έγραφε: «Οι ενδιαφερόμενοι χρήστες του Instagram να επικοινωνούν με τους διαχειριστές μέσω του αριθμού WhatsApp».

Οι αστυνομικοί της Ινδονησίας που απασχολούνται με αυτήν τη θλιβερή υπόθεση ανακοίνωσαν ότι θεωρούν πως μέσω αυτού του λογαριασμού Instagram έχουν πωληθεί τουλάχιστον τρία μωρά.

Πηγή: Guardian