Ιος: Διακοπές κατέληξαν σε ανείπωτη τραγωδία, νεκροί 2 νεαροί Ιρλανδοί

Το πάρτι της αποφοίτησης, οι μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και το τραγικό τέλος των δύο νεαρών με διαφορά λίγων ωρών.
Rolf Richardson via Getty Images

Τραγικό θάνατο βρήκαν δύο νεαρά αγόρια από την Ιρλανδία στην Ίο, όπου ταξίδεψαν για να γιορτάσουν την αποφοίτησή τους. Πρόκειται για εκδρομή μαθητών του κολεγίου St Michael του Δουβλινου, για τη λήξη της σχολικής χρονιάς, η οποία έμελλε να έχει τραγική κατάληξη.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι Ιρλανδοί ξεκίνησαν το Σάββατο από νωρίς το μεσημέρι να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και να διασκεδάζουν με την παρέα τους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Κάποια στιγμή ο νεαρός Μαξ επιχείρησε να επιστρέψει στο κατάλυμα του με τα πόδια, αφού η απόσατση δεν ήταν μακρινή.

Ωστόσο τα ίχνη του χάθηκαν, αφού οι φίλοι όταν γύρισαν στο δωμάτιο δε βρήκαν το φίλο τους στο δωμάτιο. Αμέσως οι αστυνομικές αρχές του νησιού κινητοποιήθηκαν και άρχιζαν να αναζητούν το νεαρό Ιρλανδό, τον οποίο και εντόπισαν νεκρό στις 11 το πρωί της Κυριακής σε γκρεμό στην περιοχή Γερμανώλη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νεαρός, βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, προφανώς έχασε τις αισθήσεις τους, παραπάτησε και βρέθηκε στο κενό χτυπώντας με το κεφάλι.

Λίγη ώρα αργότερα ένα ακόμα νεαρός από την παρέα, ο Άντριου, έχασε τις αισθήσεις τους και έφυγε από τη ζωή, έχοντας χρόνια καρδιολογικά προβλήματα, όταν πληροφορήθηκε το θάνατο του φίλου του.

Οι φίλοι των δύο παιδιών και οι συγγενείς τους στην Ιρλανδία, αλλά και όλο το νησί της Ίου στέκονται συγκλονισμένοι μπροστά σε αυτά τα συμβάντα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιρλανδίας επιβεβαίωσε το θάνατο των δύο παιδιών. «Το Υπουργείο Εξωτερικών είναι ενήμερο για την υπόθεση και παρέχει προξενική βοήθεια. Όπως σε όλες τις προξενικές υποθέσεις, το Υπουργείο δεν σχολιάζει λεπτομέρειες για μεμονωμένες περιπτώσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος στην Irish Independent.

Η ανακοίνωση του σχολείου των δύο νεαρών

Σε ανακοίνωσή του το σχολείο ανέφερε: «Μια ημέρα τεράστιας θλίψης για το σχολείο, ενημερωθήκαμε για άλλη μια καταστροφική απώλεια από την τάξη του 2023, με τον θάνατο του Μαξ Γουόλ. Ο Μαξ ήταν μια συνεχής πηγή θετικότητας, ενθάρρυνσης και διασκέδασης για όλους τους γύρω του.

Ήταν εξαιρετικά δημοφιλής τόσο στο προσωπικό όσο και στους φοιτητές, και ένας φανταστικός υποστηρικτής των ομάδων μας κατά τη διάρκεια των διαφόρων εκστρατειών κυπέλλου (καθώς και σπουδαίος αδερφός του προηγούμενου μαθητή, του Τσάρλι). Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια του Μαξ σε αυτή τη φοβερή στιγμή και με τους φίλους του που βίωσαν μια τέτοια συγκλονιστική απώλεια τις τελευταίες 24 ώρες».

Συγκλονιστικά τα λόγια και για τον δεύτερο νεαρό: «Ο Άντριου δεν ήταν μόνο ένας δημοφιλής συμμαθητής και φίλος, αλλά ένα περήφανο και αφοσιωμένο μέλος της ποδοσφαιρικής μας ομάδας. Ήταν ευγενικός με τους γύρω του, ειλικρινής σε όλες του τις προσπάθειές του και σπουδαίος αδερφός του Ρόρι. Ο Άντριου θα λείψει πολύ σε όλους όσοι είχαν τη χαρά να τον γνωρίσουν».

(Με πληροφορίες από Cyclades24)

Δημοφιλή