Ιρλανδός παραπονιέται ότι αμείβεται 108.000 ευρώ το χρόνο «για να μην κάνει τίποτα»

Αισθάνεται «απομονωμένος καθώς έχει αποκλειστεί από εταιρικές συναντήσεις και ευκαιρίες κατάρτισης.
NurPhoto via Getty Images

Ένας Ιρλανδός οικονομικός διευθυντής του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου της Ιρλανδίας ισχυρίζεται ότι πληρώνεται σχεδόν 108.000 ευρώ το χρόνο για να τρώει μεσημεριανό γεύμα και να διαβάζει εφημερίδες όλη την ημέρα.

Το να πληρώνεσαι για να μην κάνεις ουσιαστικά τίποτα δεν ακούγεται σαν κάτι για το οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι θα παραπονιόντουσαν, αλλά για τον Ντέρμοντ Άλαστάιρ Μιλς, έναν υπάλληλο στο Irish Rail, είναι διάκριση, αναφέρει η Irishcentral.

Ο οικονομικός διευθυντής ισχυρίζεται ότι αφού έγινε «καρφί» για τα οικονομικά της εταιρείας το 2014, απαλλάχθηκε σταδιακά από σχεδόν όλα τα καθήκοντά του, σε σημείο που πλέον περνά τις περισσότερες μέρες του τρώγοντας μεσημεριανό γεύμα και διαβάζοντας εφημερίδες. Παρόλα αυτά παίρνει τον κανονικό μισθό του κάθε μήνα.

«Αγοράζω δύο εφημερίδες, τους Times και την Independent, και ένα σάντουιτς. Μπαίνω στο γραφείο μου, ανοίγω τον υπολογιστή μου, κοιτάζω email. Δεν υπάρχουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που να σχετίζονται με την δουλειά, ούτε μηνύματα, ούτε επικοινωνίες, ούτε επικοινωνίες συναδέλφων», είπε ο Μιλς στην Επιτροπή Σχέσεων στο Χώρο Εργασίας της Ιρλανδίας (WRC).

«Κάθομαι και διαβάζω εφημερίδα και τρώω το σάντουιτς μου. Στη συνέχεια, περίπου στις 10.30 π.μ., εάν υπάρχει ένα email που απαιτεί απάντηση, το απαντώ. Εάν υπάρχει δουλειά που σχετίζεται με αυτό, κάνω αυτή τη δουλειά. Θα ενθουσιαζόμουν είχα κάτι να κάνω μέσα στην εβδομάδα».

Ο οικονομικός διευθυντής είπε ότι είχε την ευθύνη για κεφαλαιουχικούς προϋπολογισμούς αξίας περίπου 261 εκατομμύρια δολάρια από το 2000 μέχρι την οικονομική κατάρρευση το 2007. Προήχθη το 2010, αλλά η καριέρα του άρχισε να καταρρέει το 2013 όταν φέρεται ότι δέχθηκε bulling και αναγκάστηκε να πάρει τρεις μήνες αναρρωτική άδεια.

Ο Μιλς ισχυρίζεται ότι, όταν επέστρεψε, παρατήρησε «ορισμένα προβλήματα» με τους οφειλέτες και έστειλε μια έκθεση στον διευθύνοντα σύμβουλο της Irish Rail τον Μάρτιο του 2014, προτού «καρφώσει» ότι γίνεται στον Υπουργό Μεταφορών. Έκτοτε περικόπηκαν οι αρμοδιότητές του στην εταιρεία, όπως και το χαρτοφυλάκιο προϋπολογισμού του.

Ο Μιλς πρόσθεσε ότι αισθάνεται «απομονωμένος και ότι έχει αποκλειστεί από εταιρικές συναντήσεις και ευκαιρίες κατάρτισης.

Η ασυνήθιστη υπόθεση θα εκδίκαστεί στις αρχές του επόμενου έτους.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα