Ισπανία: Χτύπησε 40άρια το θερμόμετρο

Ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες καταγράφονται στη χώρα.
Ένα θερμόμετρο πόλης στη γέφυρα Puente del Cachorro δείχνει 42 βαθμούς κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας των υψηλών θερμοκρασιών στη Σεβίλλη, στις 19 Μαΐου 2022
Ένα θερμόμετρο πόλης στη γέφυρα Puente del Cachorro δείχνει 42 βαθμούς κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας των υψηλών θερμοκρασιών στη Σεβίλλη, στις 19 Μαΐου 2022
Europa Press News via Getty Images

Οι πολίτες στην Ισπανία προσπαθούσαν να δροσιστούν με ανεμιστήρες, μπουκαλάκια νερού και βουτιές στα συντριβάνια καθώς η χώρα βιώνει ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες γι αυτή την εποχή που σε ορισμένες περιοχές έφθασαν ή και ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

″Νωρίς σήμερα το πρωί ήταν ασυνήθιστα ζεστά γι αυτή την εποχή σε μεγάλο τμήμα της κεντρικής και της νότιας πλευράς της χερσονήσου”, έγραψε στο Twitter η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία AEMET.

Η υπηρεσία προειδοποίησε για υψηλές θερμοκρασίες σήμερα σε 10 ισπανικές περιφέρειες που φθάνουν σχεδόν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Χθες Παρασκευή καταρρίφθηκε το ρεκόρ ανώτερης θερμοκρασίας για τον μήνα Μάιο στην πόλη Χαέν της Ανδαλουσίας όπου το θερμόμετρο άγγιξε τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την AEMET, η μέση θερμοκρασία στην Χαέν ήταν κατά 16 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη σε σχέση με την θερμοκρασία που καταγράφεται συνήθως αυτή την εποχή.

Σε άλλες περιοχές της Ισπανίας η θερμοκρασία ήταν κατά τουλάχιστον 7 βαθμούς υψηλότερη από το συνηθισμένο.

Οπως είχε πει στις αρχές της εβδομάδας ο εκπρόσωπος της AEMET Ρούμπεν ντελ Κάμπο, αν επιβεβαιωθεί επισήμως, αυτός θα είναι ο πρώτος καύσωνας που καταγράφεται μέχρι σήμερα Μάιο.

Δημοφιλή