ΔΙΕΘΝΕΣ
08/05/2019 15:54 EEST | Updated 08/05/2019 16:03 EEST

Ιστότοπος πωλούσε μαξιλαροθήκες, τσάντες και μίνι φούστες με φωτογραφίες του Αουσβιτς

Το Κρατικό Μουσείο του Αουσβιτς χαρακτήρισε την κίνηση ενοχλητική και γεμάτη ασέβεια.

Σάλο έχει προκαλέσει η ενέργεια του ιστότοπου Red Bubble να αναρτήσει εμπορεύματα προς πώληση που απεικονίζουν το στρατόπεδο συγκεντρώσεως των Ναζί, Αουσβιτς.

Ο ιστότοπος Red Bubble, επιτρέπει σε χρήστες του να πωλούν αντικείμενα με τις δικές τους στάμπες. 

Το Κρατικό Μουσείο Αουσβιτς - Μπίρκεναου, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, εξέφρασε την απορία κατά πόσον αυτή η κίνηση, να βγουν προς πώληση αντικείμενα όπως τσάντες, μαξιλαροθήκες αλλά και μίνι φούστες, με την φωτογραφία ενός χώρου, στον οποίο περισσότεροι από ένα εκατομμύρια άνθρωποι δολοφονήθηκαν, είναι αποδεκτή. Την χαρακτηρίζει μάλιστα ενοχλητική και γεμάτη ασέβεια.

Το μήνυμα στο Twitter περιελάμβανε φωτογραφίες με την φούστα, που έχει τον τίτλο «Καμινάδα» καθώς και την μαξιλαροθήκη με φωτογραφία τις πασίγνωστες ράγες του τραίνου που οδηγούσαν στο στρατόπεδο συγκεντρώσεως.

Οπως αναφέρει στο άρθρο της η αγγλική έκδοση της HuffPost UK, η τσάντα ώμου με φωτογραφία επιγραφής μέσα από το Αουσβιτς, είχε τιμή πώλησης 14 ευρώ, ενώ κούπα του καφέ, με φωτογραφία του στρατοπέδου, ήταν στα 20 ευρώ.

Ο ιστότοπος Red Bubble ευχαρίστησε το Κρατικό Μουσείο του Αουσβιτς για την ενημέρωση που του έγινε και δήλωσε πως τέτοιου είδους εμπορεύματα δεν είναι αποδεκτά, ενώ αντιβαίνουν με τις Κοινοτικές Οδηγίες τους.

Αν και τα συγκεκριμένα είδη δεν είναι πλέον προς πώληση εν τούτοις βρίσκονται ακόμα αναρτημένα στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Πηγή: HuffPost UK