Μια ακόμα συνεργασία με την Toyota, χρησιμοποιώντας κοινή πλατφόρμα και μοτέρ.
SUBARU

Τις τεχνικές λεπτομέρειες του πρώτου της, αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου, αποκάλυψε η Subaru. Νωρίτερα, μέσα στη χρονιά, είχε δώσει στο φως της δημοσιότητας ορισμένες φωτογραφίες του Solterra, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει πυλώνα της νέας εποχής της ιαπωνικής μάρκας.

Ταυτόχρονα, σηματοδοτεί τη συνέχιση της συνεργασίας με Toyota, καθώς οι δύο ιαπωνικές μάρκες ξεκίνησαν μια νέα επιχειρηματική και κεφαλαιακή συμμαχία τον Σεπτέμβριο του 2019. Συνδύασαν τεχνολογίες και γνώσεις, που αποτελούν εξειδίκευση της καθεμιάς, με το σύνθημα «Ας κάνουμε ολοένα καλύτερα αυτοκίνητα μαζί». Μηχανικοί και των δύο εταιρειών ανέπτυξαν το Solterra, αδελφό μοντέλο του Toyota bZ4X, και θα το λανσάρουν στην αγορά στα μέσα του 2022.

SUBARU

Βασίζεται σε μια κοινή πλατφόρμα των δύο εταιρειών, αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με τις μπαταρίες να είναι τοποθετημένες στο πάτωμα, για χαμηλό κέντρο βάρους, υψηλή αντοχή και ακαμψία του αμαξώματος.

Σχεδιαστικά χαρακτηρίζεται από ακμές, έχει κλειστή μάσκα που προδίδει περί τίνος πρόκειται, φέρει περιμετρικά προστατευτικά που αναδεικνύουν τον SUV χαρακτήρα, ενώ στην καμπίνα, το χαμηλά τοποθετημένο ταμπλό οργάνων και τα ψηλά τοποθετημένα όργανα, είναι νέα χαρακτηριστικά.

SUBARU

Εχοντας μήκος 4,69 μ., πλάτος 1,86 μ. και ύψος 1,65 μ., εντάσσεται στην καρδιά της μεσαίας κατηγορίας SUV και θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις: προσθιοκίνητη και τετρακίνητη ΑWD.

Στην προσθιοκίνητη έκδοση, υπάρχει ένα μοτέρ ισχύος 150 kW, στον μπροστινό άξονα και στην τετρακίνητη, από ένα μοτέρ ισχύος 80 kW σε κάθε άξονα, με τη συνολική ισχύ να ανέρχεται στα 160 kW.

Και στις δύο εκδόσεις, η μπαταρία είναι ίδια, χωρητικότητας 71,4 kWh, με το συνολικό βάρος του οχήματος να είναι από 1.930 κιλά (προσθιοκίνητη) έως 2.020 (τετρακίνητη).

Οπως και τα άλλα μοντέλα SUV της Subaru, το Solterra διαθέτει το σύστημα ελέγχου X-MODE AWD που ενισχύει την αίσθηση ασφάλειας σε δύσκολους δρόμους. Με την προσθήκη της νέας λειτουργίας Grip Control, επιτρέπει στο όχημα να τρέχει με σταθερή ταχύτητα ενώ το σταθεροποιεί ακόμη και σε ανώμαλους δρόμους.