«Καλάθι του νοικοκυριού»: Έρχονται νέες μειώσεις τιμών - Ποιά αλυσίδα έχει τις χαμηλότερες

Που μπορούν να ενημερώνονται οι καταναλωτές.
Anadolu Agency via Getty Images

Σε νέες μειώσεις που ανήλθαν έως το 11,3% προχώρησαν οι περισσότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στο συνολικό κόστος του «καλαθιού του νοικοκυριού» με βάση τους νέους τιμοκαταλόγους που ισχύουν την τρίτη εβδομάδα εφαρμογής του μέτρου.

«Για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα επιτυγχάνουμε να μειώσουμε μεσοσταθμικά το «καλάθι του νοικοκυριού» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης λέγοντας οτι «για μια ακόμη εβδομάδα παρατηρούμε πάρα πολλές μειώσεις, ελάχιστες αυξήσεις και μειούμενα στο σύνολο «καλάθια». Η πρωτοβουλία μας αποδίδει καρπούς για τους καταναλωτές».

Αναλυτικά, από το σύνολο 816 προϊόντων στο «καλάθι του νοικοκυριού» που είναι απολύτως συγκρίσιμα

  1. στα 186, ποσοστό 22%, η τιμή μειώθηκε
  2. στα 555, ποσοστό 69% η τιμή παρέμεινε σταθερή
  3. και μόλις σε 75, ποσοστό 9%, η τιμή αυξήθηκε ελαφρά στις περισσότερες περιπτώσεις.

Ως εκ τούτου, το συνολικό κόστος του «καλαθιού του νοικοκυριού» είναι αισθητά μειωμένο στις περισσότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ με τη μεγαλύτερη μείωση -11,3% στην αλυσίδα My market.

Σημειώνεται ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ’Αδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο της κυβερνητικής πρωτοβουλίας για το «καλάθι του νοικοκυριού», πρόκειται να επισκεφθεί αύριο, Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, καταστήματα των αλυσίδων MY MARKET στα Βριλήσσια και LIDL στα Μελίσσια.

Οι καταναλωτές μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τις τιμές των προϊόντων στο ακόλουθο link: https://e-katanalotis.gov.gr/

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Δημοφιλή