Καμπανάκι Όλι Ρεν σε Ελλάδα και Ιταλία γαι τις παροχές στα τιμολόγια ρεύματος

Το μέλος της ΕΚΤ ανησυχεί οτι το 1/3 των χωρών της Ευρωζώνης με υψηλό χρέος κινδυνεύει με εκτόξευση χρέους και πληθωρισμού
JOHN THYS via Getty Images

Καμπανάκι σε Ελλάδα και Ιταλία κρούει ο Όλι Ρεν, ώστε να μην «ξεφύγουν» από το δημοσιονομικό τους στόχο με τις παροχές που ανακοίνωσαν για την συγκράτηση των τιμών του ρεύματος στα νοικοκυριά.

Ο Φινλανδός κεντρικός τραπεζίτης και μέλος της ΕΚΤ κάλεσε όλες τις χώρες της ΕΕ σε δημοσιονομική πειθαρχία, ιδιαίτερα όμως αυτές που έχουν υψηλό χρέος όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, που βρίσκονται στην κορυφή.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Όλι Ρεν υποστήριξε τι «οι προσπάθειες των χωρών της ΕΕ να εντοπίσουν τρόπους περιορισμού των λογαριασμών ενέργειας των νοικοκυριών είναι κατανοητές αλλά η ανεξέλεγκτη αύξηση των παροχών δεν θα μειώσει τον πληθωρισμό».

«Το μακροπρόθεσμο χρέος άνω του ενός τρίτου των χωρών της Ευρωζώνης βρίσκεται υπό σοβαρή απειλή καθώς δεν είναι βιώσιμο» είπε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας τις προσπάθειες της ΕΚΤ να μειώσει τον πληθωρισμό ο οποίος αναμένεται να φτάσει το 9,7% τον Σεπτέμβριο, από 9,1% τον Αύγουστο, σύμφωνα με πληροφορίες που θα ανακοινωθούν επίσημα από τη Eurostat αύριο.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα