Καναδάς: Δημιούργησαν φιλέτο σολομού φυτικής προέλευσης (βίντεο)

Έχει εμφάνιση, αίσθηση και γεύση σαν αληθινός άγριος σολομός.
.
.
New School Foods

Μια καναδική startup ισχυρίζεται ότι έχει βρει την τεχνολογία για να δημιουργήσει ένα φιλέτο σολομού φυτικής προέλευσης που έχει εμφάνιση, αίσθηση και γεύση σαν αληθινός άγριος σολομός.

Οι εναλλακτικές λύσεις κρέατος φυτικής προέλευσης υπάρχουν εδώ και χρόνια, με μάρκες όπως η Beyond Meat ή η Impossible Foods να είναι από τις πιο γνωστές στην αναπτυσσόμενη βιομηχανία.

Ωστόσο, οι εναλλακτικές λύσεις ψαριών και θαλασσινών δεν έχουν τραβήξει τόσο την προσοχή από τα μέσα ενημέρωσης όσο αυτές του κρέατος. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ή ότι είναι με οποιονδήποτε τρόπο λιγότερο προηγμένα τεχνολογικά.

Αντίθετα, η πρόοδος αυτών των εταιρίων είναι εντυπωσιακή, με μια startup να ισχυρίζεται ότι δημιούργησε ένα ωμό φιλέτο σολομού φυτικής προέλευσης που εμφάνιση, αίσθηση και γεύση σαν αληθινός άγριος σολομός.

Η New School Foods με έδρα το Τορόντο έχει ιστορία μόλις τρία χρόνια, αλλά είναι ήδη μια από τις πιο πολυσυζητημένες εταιρείες στον κλάδο των εναλλακτικών θαλασσινών.

«Η τεχνολογία τους δεν μοιάζει με οτιδήποτε άλλο έχουμε δει στον κλάδο όσον αφορά την πραγματική μίμηση της υφής, της αίσθησης στο στόμα και της εμπειρίας του μαγειρέματος και της κατανάλωσης ολόκληρων κομματιών κρέατος», δήλωσε ο Νικ Κούνεϊ, της Lever Ventures.

Αν και το καινοτόμο προϊόν της δεν είναι ακόμα έτοιμο για αγορά, η New School Foods ισχυρίζεται ότι ο φυτικός σολομός της έχει σχεδόν όλα τα χαρακτηριστικά του αληθινού. Όπως και ο πραγματικός σολομός, αυτή η εναλλακτική είναι υψηλή σε πρωτεΐνη και έχει το ίδιο επίπεδο ωμέγα 3 λιπαρών οξέων.

Φέτος η New School Foods σχεδιάζει να δοκιμάσει το καινοτόμο φιλέτο σολομού φυτικής προέλευσης σε επιλεγμένα εστιατόρια μέσω ενός πιλοτικού προγράμματος μόνο για σεφ.

Δημοφιλή