Αλίσια Σιλβερστόουν: Ποζάρει γυμνή σε καμπάνια της PETA ζητώντας μας να προτιμάμε vegan ρούχα

Φορώντας μόνο vegan δερμάτινες μπότες σε ένα χωράφι με κάκτους, η γνωστή ηθοποιός Αλίσια Σιλβερστόουν ποζάρει γυμνή για πολύ καλό, vegan σκοπό.
via Associated Press

Η Αλίσια Σιλβερστόουν, 46 ετών, δεν είχε κανένα πρόβλημα να βγάλει τα ρούχα της και να στηθεί γυμνή μπροστά στον φωτογραφικό φακό, αν και δεν είναι κάτι που συνηθίζει σε ταινίες και εξώφυλλα περιοδικών.

Ο λόγος, φυσικά, ήταν πολύ πιο σημαντικός, αφού η ηθοποιός φωτογραφήθηκε να φοράει μόνο ένα ζευγάρι faux δερμάτινες μπότες για να προωθήσει το έργο της PETA (People For the Ethical Treatment of Animals), του οργανισμού που σέβεται και προστατεύει τα δικαιώματα των ζώων, αναφέρει το Womenshealthmag.

Το μύνημα της φωτογραφίας που τράβηξε ο φωτογράφος Μπράιαν Μπόουεν Σμιθ, ήταν: «Don’t Be a Prick. Wear Vegan» - σε ελαφρώς ελεύθερη μετάφραση «μην είστε καρ********, φορέστε vegan» ρούχα.

«Ποτέ, μα ποτέ, δεν γδύνομαι στην τηλεόραση, στον κινηματογράφο, αλλά το έκανα για την PETA γιατί τόσο πολύ με ενδιαφέρει», λέει η ίδια σε συνέντευξη σε βίντεο, στο οποίο εξηγεί τις καταστροφικές συνέπειες της αγοράς δέρματος ζώων στον πλανήτη.

«Η ποσότητα των πόρων, του νερού, της τροφής, του πετρελαίου για τη μεταφορά, της ενέργειας που πηγαίνει στην κατασκευή του δέρματος είναι απίστευτα. Απλά δεν είναι βιώσιμο. Η Γη δεν μπορεί να το αντέξει», υπογραμμίζει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Σιλβερστόουν φωτογραφίζεται γυμνή για χάρη της PETA, αφού το ίδιο είχε κάνει και το 2019, όταν προέτρεπε τον κόσμο να μην ξαναφορέσει μάλλινα ρούχα.

Η PETA που έχει προκαλέσει πολλές φορές σάλο με την τόλμη και τον όχι πάντα πολιτικά ορθό ακτιβισμό της ιδρύθηκε το 1980 και σήμερα αριθμεί περισσότερα από 5 εκατομμύρια μέλη στον κόσμο.

Η Σιλβερστόουν αποκαλεί τον εαυτό της επαγγελματία στην παρασκευή σαλατών και με βάση τα πιάτα που ανεβάζει στο λογαριασμό της στο Instagram, θα λέγαμε ότι έχει δίκιο.

Δημοφιλή