ΝΑΙ ΣΤΗ ΓΕΥΣΗ ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΛΚΟΟΛ

Dry January ή Ιανουάριος χωρίς αλκοόλ: Όλοι οι λόγοι για να το κάνεις και η τέλεια εναλλακτική

Tο Cordino υποδέχεται το Dry January και μας προτρέπει να αποφύγουμε το αλκοόλ για έναν μήνα. Αντέχεις να δοκιμάσεις το challenge;
|
.
Crodino
.

Ο Ιανουάριος είναι «η Δευτέρα» του έτους, είναι η ιδανική αφετηρία για να ξεκινήσουμε κάτι, να αλλάξουμε κάτι και να επιτρέψουμε στο σώμα μας να κάνει restart μετά τις γιορτές, να κάνουμε δηλαδή μια αποτοξίνωση.

Πριν μερικά χρόνια η ανάγκη αυτή να απέχουμε έστω για λίγο από αυτές τις υπερβολές, έγιναν παγκόσμια κινήματα, το Veganuary που μας καλεί να ακολουθήσουμε vegan διατροφή για έναν μήνα και το Dry January που μας προτρέπει να εγκαταλείψουμε για έναν μήνα το ποτό.

Εδώ και σχεδόν μια δεκαετία εκατομμύρια άνθρωποι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να απέχουν από το αλκοόλ, η κατανάλωση του οποίου σε πολλές χώρες αυξήθηκε εξαιρετικά πολύ εξαιτίας της πανδημίας. Πέρα από μία προσπάθεια για ένα πιο «καθαρό» ξεκίνημα του νέου έτους, είναι ένα challenge, μια προσωρινή δοκιμασία της δύναμης της θέλησης, που εκτός ότι θα μας προσφέρει την ικανοποίηση ότι καταφέραμε, ο οργανισμός μας θα μας ευγνωμονεί.

Ένα διάλειμμα από το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει άμεσα οφέλη για την υγεία, όπως απώλεια βάρους, καλύτερο ύπνο, ενίσχυση της διάθεσης, της συγκέντρωσης και των επιπέδων της ενέργειας που νιώθουμε κάθε πρωί. Συγκεκριμένα, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε από την ένωση Alcohol Change αναφέρει ότι το 70% των ανθρώπων κοιμούνται καλύτερα κατά τη διάρκεια του Dry January και το 65% παρατηρεί συνολική βελτίωση της υγείας του.

Τί μπορούμε να πιούμε κατά τη διάρκεια του Dry January -αλλά και κάθε στιγμή

Στην προσπάθεια μας για έναν «Dry January» λοιπόν, αναζητήσαμε τι θα μπορούσαμε να πίνουμε κάθε φορά που βγαίνουμε. Μια τέλεια επιλογή είναι το Crodino, ένα εξαιρετικά γευστικό, άκρως απολαυστικό και δροσιστικό, αφρώδες, μη-αλκοολούχο aperitivo από την Ιταλία, που μπορεί να συνοδεύσει όλες τις χαλαρές στιγμές με φίλους, την after work βόλτα μας, το brunch μας ή τη βόλτα μας μετά τα ψώνια, χωρίς να μας λείψει ούτε λεπτό η ελευθερία να βγούμε για ένα ποτό.

Crodino

Πρόκειται για ένα μοναδικό ζωηρό, bubbling κίτρινο- πορτοκαλί aperitivo που έχει πλούσια γεύση εσπεριδοειδών και βοτάνων και νότες πορτοκαλιού. Συνδυάζει τέλεια και πολύ ισορροπημένα τη γλυκιά και την πικρή γεύση, που αναδεικνύεται μέσα από την πλούσια παιχνιδιάρικη φυσαλίδα του, η οποία σκάει στο στόμα και μας ξεδιψά. Συγκεκριμένα, η satisfying γεύση του Crodino οφείλεται στο γεγονός ότι για περισσότερο από 50 χρόνια κρατά αναλλοίωτη τη βέρα italiana συνταγή του από τη σύλληψή της το 1965 μέχρι και σήμερα. Όλα αυτά τα χρόνια στα παρασκευαστήρια του Crodino στην Ιταλία αναμειγνύουν με εξαιρετική δεξιοτεχνία βότανα, μπαχαρικά & ρίζες, που στη συνέχεια τα εμβαπτίζουν για έξι ολόκληρους μήνες, μέχρι να δοθεί αυτό το πλούσιο άρωμα και η γεμάτη και άκρως απολαυστική γεύση.

Και παρόλο που μπορεί να μην βρισκόμαστε σε κάποιο πολύχρωμο σοκάκι της Ιταλίας και να απολαμβάνουμε το aperitivo μας με μια πίτσα ή μερικές μπρουσκέτες με ψιλοκομμένη ντομάτα και βασιλικό, μπορούμε να το ζήσουμε αλά ιταλικά στην Αθήνα, ζητώντας από το bar ένα ποτήρι Crodino με πάγο και μια φέτα πορτοκάλι κάθε στιγμή.

Crodino

Εκτός όμως από το να το αναζητήσουμε στα αγαπημένα μας στέκια, μπορούμε να περάσουμε στις 26 και 27 Ιανουαρίου, από τις 17:00 μέχρι τις 21:00 και 28 Ιανουαρίου 16:00 μέχρι τις 20.00 από το Golden Hall και να δοκιμάσουμε το Νο1 μη-αλκοολούχο aperitivo στην Ιταλία* παίρνοντας “μια γεύση” για το τι εστί rituale italiano.

Πάρτε λοιπόν, ένα ποτήρι Crodino στο ένα χέρι και Saluti με ίχνος από αλκοόλ για έναν μήνα! Είμαστε σίγουροι ότι δεν θα σου λείψει καθόλου.

Μάθε περισσότερα για το Crodino στις επίσημες σελίδες του

*IRI Liquid Data™ and Beverage Wholesalers IRI, volume sales on Total Italy+Discount, Total Cash & Carry e Total Beverage Wholesalers, MAT 04/2022

Πήγαινε στην αρχική σελίδα
Προτείνετε μια διόρθωση