Κασιδιάρης: Το νομικό τέχνασμα με δεύτερο κόμμα του ανοίγει το δρόμο για τις κάλπες

Αποκαλυπτική η δικηγόρος του φυλακισμένου πρώην Χρυσαυγίτη στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, συνομιλώντας με τους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη.
Ενδέκατη ημέρα από την απόφαση στην δίκη της Χρυσής Αυγή, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Ενδέκατη ημέρα από την απόφαση στην δίκη της Χρυσής Αυγή, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Eurokinissi

Με ένα νομικό τέχνασμα, που αποκαλύφθηκε μεγαλοπρεπώς πριν από μερικές ώρες, ο πρώην Χρυσαυγίτης και κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού με ποινή κάθειρξης Ηλίας Κασιδιάρης φαντάζει πλέον βέβαιο, ότι θα βρεθεί με κάποιο στο τρόπο μέσα στην κούρσα των εκλογών της 21ης Μαϊου.

Λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία που ορίζει ο εκλογικός νόμος (λήγει τα μεσάνυχτα της 26ης Απριλίου) ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Κασιδιάρης ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος - αλλά όχι με το κόμμα ΕΑΝ και με αρχηγό τον πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιο Κανελλόπουλο.

«Στις εκλογές της 21 ης Μαΐου θα είμαι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών με το «Εθνικό Κόμμα Έλληνες» με πρόεδρο τον Καθηγητή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, Ταξίαρχο Δημήτριο Χατζηλιάδη», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Ηλίας Κασιδιάρης. Με αυτό τον τρόπο, θέτει τον Άρειο Πάγο προ νέου προβλήματος: Εάν θα απορρίψει την κάθοδο στις εκλογές για το ΕΑΝ ή για τους Έλληνες του Κασιδιάρη.

.
.
Eurokinissi

Σύμφωνα με νομικούς αναλυτές, είναι εντελώς απίθανο να προκύψει από τον Άρειο Πάγο «απαγόρευση» και τα δύο κόμματα, ενώ ήδη κυκλοφορούν σενάρια που αναφέρουν ότι ο Κασιδιάρης - σε περίπτωση που «κόψει» ο Άρειος Πάγος τους Έλληνες θα σπεύσει να παρακινήσει τους υποστηρικτές του να ακολουθήσουν το ΕΑΝ.

Η δικηγόρος του Κασιδιάρη, Βάσω Πανταζή, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΟΡΕΝ αποκάλυψε την πρόθεση του πελάτη της να κατέβει στις εκλογές, ενώ όταν έφτασε η κουβέντα στο κρίσιμο ερώτημα για το «πως και γιατί» άλλαξε γνώμη, εγκαταλείποντας καταρχήν την ιδέα της συμμετοχής μέσω του ΕΑΝ, αφήνει να εννοηθούν τα περισσότερα...