Κατά 3.000 μείωσε η Tesla την τιμή του Model 3 στην Ελλάδα

Μια ακόμα εντυπωσιακή κίνηση της αμερικανικής μάρκας που συμπιέζει τις τιμές των ηλεκτρικών μοντέλων, προς τα κάτω.
TESLA

Τον Ιανουάριο του 2023, η Tesla μείωσε εντυπωσιακά τις τιμές των μοντέλων της, παγκοσμίως. Ηταν μια κίνηση του Ελον Μασκ να τονώσει της μετοχή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Μάλιστα, στην Ελλάδα, η τιμή του Model 3, του βασικού μοντέλου της Tesla, ξεκινούσε από τις 44.990 ευρώ, που αν βάλουμε το μπόνους του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά (8.000 ευρώ +1.000 ευρώ, σε περιπτώσεις ατόμων με ειδικές ανάγκες, οικογενειών με τουλάχιστον 3 εξαρτώμενα τέκνα -1000 ευρώ για κάθε πρόσθετο εξαρτώμενο τέκνο έως 4000 ευρώ- και για νέους έως και 29 ετών), τότε η απόκτηση ενός ηλεκτρικού Model 3 ερχόταν τιμολογιακά όπως η αγορά ενός οικογενειακού συμβατικού μοντέλου.

Τώρα η Tesla προχωρά σε μια ακόμα πιο εντυπωσιακή κίνηση. Μείωσε κι άλλο την τιμή του Model 3 και πλέον ξεκινά από τιε 41.990 ευρώ, χωρίς την επιδότηση! Επίσης, προσφέρονται όλες οι υπηρεσίες της εταιρείας και απεριόριστη πρόσβαση στο οικοσύστημα της Tesla (εφαρμογή Tesla, δίκτυο Supercharger, ενημερώσεις λογισμικού Over-the-air, υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας).

Πάντως, είναι αλήθεια ότι το Model 3 που παρουσιάστηκε στην Ευρώπη το 2019, μετά από 4 χρόνια εδώ και παραπάνω στις ΗΠΑ, είναι λίγο πίσω σε σχέση με τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα που βγαίνουν από άλλους κατασκευαστές και πλέον το Model 3 πρέπει να ανανεωθεί.

Όμως, σε κάθε περίπτωση το να έχεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην αγορά από περίπου 34.000 ευρώ, δεν είναι και λίγο πράγμα.

Εξάλλου, η Tesla μείωσε και τις τιμές για τα μοντέλα: Model S (-10.000 ευρώ), Model X (-10.000 ευρώ) και Model Y Performance (τιμή 59.990 ευρώ).

Δημοφιλή