Κατεδαφίστηκε η γέφυρα στην ΠΕΟ Αθηνών – Κορίνθου

Μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας 10 Ιουνίου θα έχει αποκατασταθεί πλήρως ηκυκλοφορία.
Το σημείο μετά την κατεδάφιση της γέφυρας.
Το σημείο μετά την κατεδάφιση της γέφυρας.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΏΝ

Σε χρόνο ρεκόρ, εντός 48 ωρών, ολοκληρώθηκε η κατεδάφιση της γέφυρας στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, που κρίθηκε επικίνδυνη μετά την ανατροπή, έκρηξη και ανάφλεξη του βυτιοφόρου που συνέβη το βράδυ της Παρασκευής, 7 Ιουνίου 2024, στην περιοχή του Ισθμού της Κορίνθου.

Η απόφαση για την κατεδάφισή της επήλθε έπειτα από αυτοψία της πολιτικής ηγεσίας και κλιμακίου της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, καθώς και της παραχωρησιούχου εταιρείας, που μετέβησαν άμεσα στο σημείο, ενώ δρομολογήθηκαν και ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Μετά την ολική καθαίρεση του κατεστραμμένου τμήματος της γέφυρας, το οποίο ολοκληρώθηκε χθες, παραδόθηκε τα μεσάνυχτα στην κυκλοφορία η λωρίδας του κλάδου προς Ισθμό της Ολυμπίας Οδού και η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης. Η πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας στον κλάδο θα ολοκληρωθεί έως νωρίς το απόγευμα σήμερα Δευτέρα, 10 Ιουνίου.

Την ολοκλήρωση της καθαίρεσης θα ακολουθήσουν οι διοικητικές διαδικασίες, προκειμένου να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν η αποκατάστασή της.

Δημοφιλή