Κέιτ Γουίνσλετ: Στο σχολείο μου είπαν να συμβιβαστώ ότι ανήκα στα «χοντρά κορίτσια»

Όλα τα σχόλια που έχει δεχθεί για το βάρος της από την αρχή της πολυετούς καριέρας της.
George Pimentel via Getty Images

Σε συνέντευξη της στους Sunday Times, η Κέιτ Γούινσλετ θυμήθηκε το πώς οι άνθρωποι επέκριναν το σώμα της για ένα μεγάλο διάστημα της καριέρας της.
Η βραβευμένη με Όσκαρ και Emmy ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για το πώς της είπαν να συμβιβαστεί με το γεγονός ότι ανήκε στα «χοντρά κορίτσια» όταν ακόμη πήγαινε σχολείο.

Αργότερα, όταν έγινε επαγγελματίας ηθοποιός, αποκάλυψε ότι ο ατζέντης της λάμβανε κλήσεις όπου τον ρωτούσαν πράγματα γύρω από το βάρος της.

«Αυτό μπορεί να καταλήξει πραγματικά φρικτό», δηλώνει η Κέιτ αναφερόμενη στην πίεση που δέχονται οι γυναίκες ηθοποιοί.

«Οι άνθρωποι υπόκεινται σε έναν διαρκή έλεγχο που είναι πολύ πιο αυστηρός από όσο μπορεί να αντέξει ένα νέο, ευάλωτο άτομο. Όταν ήμουν νεότερη ο ατζέντης μου λάμβανε διαρκώς τηλεφωνήματα στα οποία τον ρωτούσαν: ”Ποιο είναι περίπου το βάρος της;” Δεν κάνω πλάκα. Είναι λοιπόν συγκινητικό που αυτό τελευταία έχει αρχίσει να αλλάζει».

HAL GARB via Getty Images

Η Κέιτ έχει συμβάλει στην αλλαγή των προτύπων του Χόλιγουντ για το γυναικείο σώμα.

Το 2021, η ηθοποιός είχε μιλήσει στον Guardian για τη δημόσια κατακραυγή που έλαβε λόγω του σώματός της μετά την κυκλοφορία του Τιτανικού, το 1997.

«Στα είκοσι μου οι άνθρωποι μιλούσαν πάρα πολύ για το βάρος μου. Στην ουσία με καλούσαν να δικαιολογήσω το πώς ήμουν από τη φύση μου. Τότε απέκτησα την ταμπέλα της επιθετικής. Ενώ απλώς υπερασπιζόμουν τον εαυτό μου», αποκάλυψε στο ρεπορτάζ.

Δημοφιλή