Κυριακάτικο Τραπέζι: Φιλέτα λαβράκι με τοματίνια και παγωτό σοκολάτα

Στο πρώτο αυγουστιάτικο μενού, στρώνουμε τραπέζι με δύο συνταγές πολύ καλοκαιρινές, άκρως ελαφριές και δροσιστικές.

Αλλη μία εξαιρετική πρόταση από την HuffPost μας περιμένει για το Κυριακάτικο Τραπέζι, αυτής της εβδομάδας. Στο πρώτο αυγουστιάτικο μενού, στρώνουμε τραπέζι με δύο συνταγές πολύ καλοκαιρινές, άκρως ελαφριές και δροσιστικές.

Λαβράκι αφρός, με τοματίνια ελιές και φρέσκα κρεμμυδάκια από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου και για γλυκό, σπιτικό παγωτό σοκολάτα με βελούδινη υφή, από την food blogger, Μαρία Καλογεροπούλου, γρήγορα, πανεύκολα, χωρίς παγωτομηχανή, χωρίς μετρήσεις υλικών, χωρίς ανακάτεμα και κρυστάλλους.

Φιλέτα λαβράκι με τοματίνια

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 10-12 λεπτά

Για 2 άτομα

Υλικά

2 λαβράκια φιλεταρισμένα

2 κουταλιές βούτυρο

30 τοματίνια κομμένα στην μέση

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

30 ελιές χωρίς κουκούτσι

1 λεμόνι κομμένο σε φέτες

2-3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το βούτυρο.

Τοποθετούμε τα φιλέτα λαβράκι στο τηγάνι με το δέρμα και τα ψήνουμε για 1-1½ λεπτό, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αποσύρουμε τα φιλέτα λαβράκι από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε 2 μεγάλα κομμάτια αντικολλητικού αλουμινόχαρτου 2 in1 Sanitas.

Μοιράζουμε ισομερώς τα τοματίνια, τα κομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, από πάνω τις ελιές, από πάνω στρώνουμε τις φέτες λεμονιού, τα κλωναράκια φρέσκιας ρίγανης.

Περιχύνουμε με το βούτυρο, κλείνουμε τα αλουμινόχαρτα 2 in1 σχηματίζοντας ένα πουγκί, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 8-10 λεπτά.

Όταν τα φιλέτα λαβράκι είναι έτοιμα, τα αποσύρουμε από τον φούρνο, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

magiacook.gr
editor
magiacook.gr

Υλικά

170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

1 ζαχαρούχο γάλα (400 γραμ.)

2 βανίλιες

330 ml κρέμα γάλακτος από φρέσκο αγελαδινό γάλα με 35% λιπαρά

4 κ. γλ. κακάο 100%

100 γρ. περίπου καρύδια (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1ο: Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.

Βήμα 2ο: Προσθέτουμε στη λιωμένη κουβερτούρα το ζαχαρούχο και τις βανίλιες και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Βήμα 3: Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (προσοχή να είναι κρύα) με το μίξερ να γίνει σφιχτή σαντιγί. Μόλις σχηματιστούν απαλές κορυφές είναι έτοιμη.

Βήμα 4ο: Ρίχνουμε το 1/3 από τη σαντιγί μέσα στο μπολ με το ζαχαρούχο και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με τη σπάτουλα.

Προσθέτουμε την υπόλοιπη σαντιγί και αναδιπλώνουμε το μείγμα με τη σπάτουλα, να ομογενοποιηθεί χωρίς όμως να χάσουμε τον όγκο από τη σαντιγί.

Προσοχή: καθώς ανακατεύετε να πιέζετε που και που τη σπάτουλα σιλικόνης στα τοιχώματα και τον πάτο του μπολ ώστε να μην μείνει μείγμα σοκολάτας – ζαχαρούχου χωρίς να αναμειχθεί με τη σαντιγί. Είναι σημαντικό.

Βήμα 5ο: Προσθέτουμε στο μείγμα το κακάο για έξτρα σοκολατένια γεύση, ανακατεύουμε απαλά.

Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα καρύδια θρυμματίζοντάς τα με τα χέρια μας. Ανακατεύουμε και το παγωτό μας είναι έτοιμο για την κατάψυξη!

Βήμα 6ο: Αδειάζουμε το παγωτό σε ένα μπολ κατάλληλο για την κατάψυξη και το αφήνουμε να παγώσει τουλάχιστον 8 ώρες.

Απολαμβάνουμε το παγωτό σερβίροντάς το σε μπολάκια και γαρνίρουμε με τρίμμα σοκολάτας, με σιρόπι της αρεσκείας μας ή με τρίμμα μπισκότου.

Αναδημοσίευση από HuffPost GR και magiacook.gr