Κυβέρνηση: Ξεκινάνε οι διαδικασίες για τις πρώτες προσλήψεις στον τομέα της Υγείας

Πρόκειται για 250 άτομα που θα ενισχύσουν το ΕΚΑΒ.
Ξεκινά η ενίσχυση του ΕΚΑΒ με την πρόσληψη 250 ατόμων
Ξεκινά η ενίσχυση του ΕΚΑΒ με την πρόσληψη 250 ατόμων
Eurokinissi

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά τη διάρκεια του μπρίφινγκ ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της βελτίωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της αναδιάρθρωσης του ΕΚΑΒ, αύριο Τρίτη 17/7, ανεβαίνει στην πλατφόρμα της 1ης ΥΠΕ, προκήρυξη για την πρόσληψη 250 ατόμων για πληρώματα ΕΚΑΒ στην Αττική.

Παράλληλα υπενθύμισε δύο άλλες πρωτοβουλίες που ελήφθησαν κατά τις πρώτες 3 εβδομάδες της νέας κυβέρνησης και που επίσης στοχεύουν στην ενίσχυση του ΕΚΑΒ. Ειδικότερα:

1. 191 άτομα από τις Ένοπλες δυνάμεις, με ειδική εκπαίδευση, βρίσκονται ως πληρώματα ασθενοφόρων με βάση την ΠΝΠ, σε συνολικά 61 νησιά και δυσπρόσιτες περιοχές.

  1. Σε έξι νησιά με πολύ υψηλή τουριστική κίνηση (Σύρο, Πάρο, Νάξο, Μύκονο, Σαντορίνη και Ρόδο) έχουν φτάσει ήδη μοτοσικλετιστές προκειμένου να συνδράμουν παρεμβαίνοντας άμεσα σε περιστατικά.

«Είναι αυτονόητο ότι θα συνεχίσουμε με ταχύτητα προκειμένου να υλοποιήσουμε το σύνολο των δεσμεύσεών μας προς τους Έλληνες πολίτες», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η μοναδική διαφορά που υπάρχει με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών»

Ο Παύλος Μαρινάκης δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και για το περιεχόμενο των συνομιλιών του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το γεγονός ότι έχει ξεκινήσει και πάλι ο διάλογος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι μία θετική εξέλιξη για τη χώρα και η Ελλάδα εισέρχεται στη φάση του διαλόγου, πιο ισχυρή από ποτέ. Επίσης ξεκαθάρισε ότι –όπως εξάλλου έχει τονίσει πολλές φορές και ο πρωθυπουργός- η μόνη διαφορά με την Τουρκία που η χώρα θέλει να διευθετηθεί στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών.

Ολοκληρώνεται σήμερα η διαβούλευση για το σχέδιο νόμου που άρει τους περιορισμούς στην ψήφο των απόδημων Ελλήνων

Επίσης ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι ολοκληρώνεται σήμερα η διαβούλευση για το νομοσχέδιο που αφορά στην κατάργηση των περιορισμών στην διευκόλυνση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού και το οποίο θα τεθεί προς ψήφιση εντός της επόμενης εβδομάδας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «το σχέδιο νόμου που έχει τεθεί προς διαβούλευση δεν διευρύνει το δικαίωμα ψήφου. Απλώς αίρει τους περιορισμούς που είχαν τεθεί το 2019, για να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ώστε όσες Ελληνίδες και όσοι Έλληνες μένουν στο εξωτερικό και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να μπορούν να ψηφίζουν από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.»

Όπως ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης, εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνίδες και Έλληνες έχουν δημιουργήσει ένα ψήφισμα σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα συγκεντρώνοντας υπογραφές, με το οποίο ζητούν την άρση των περιορισμών και την διευκόλυνση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού.

«Θα ήταν ένα θετικό μήνυμα να δούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να στηρίζουν αυτό το νομοσχέδιο, παρότι η χθεσινή ανακοίνωση τη Ελληνικής Λύσης φέρνει επίπλαστα προσκόμματα για να μην το πράξει, σε μια άνευ προηγουμένου αναδίπλωση», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι «η ευθύνη όλων των βουλευτών και των πολιτικών δυνάμεων είναι μεγάλη. Είναι καθήκον όλων τους να συμβάλλουν στη νομοθέτηση αυτής της εμβληματικής μεταρρύθμισης.»

Δημοφιλή