Νέα Μάκρη: Αποκάλυψη γιατρού ότι η 10χρονη είχε φάει και το ασθενοφόρο άργησε 40 λεπτά (βίντεο)

Τι δήλωσε η γιατρός για τις προσπάθειες που έκανε να σώσει το άτυχο κορίτσι και για τους παράγοντες που συνετέλεσαν στον πνιγμό του .
.
.
ΕΡΤ

Μια από τις γιατρούς που βρισκόταν στο χώρο όταν σημειώθηκε το περιστατικό πνιγμού της 10χρονης από τη Νέα Μάκρη, μίλησε στην ΕΡΤ για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε για να την επαναφέρει, κάνοντας καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση. Αποκάλυψε μάλιστα ότι το παιδί είχε καταναλώσει φαγητό νωρίτερα και ήταν ακόμα εν ζωή όταν το ανέσυραν από την πισίνα.

«Βοήθησα γιατί είμαι γιατρός. Έβγαζε το παιδάκι πολύ τροφή. Ο κορεσμός του είχε ανέβει» είπε η αυτόπτης μάρτυρας. Ειδικότερα, για τουλάχιστον 20 λεπτά ενόσω το παιδί δεχόταν τις πρώτες βοήθειες έβγαζε φαγητό από το στόμα . Στον χώρο του συγκροτήματος έφτασαν μέσα σε 12 λεπτα 2 μηχανές του ΕΚΑΒ αλλά το ασθενοφόρο που κλήθηκε άργησε, διότι χάθηκε στη διαδρομή.

«Το ασθενοφόρο έφτασε σε σαράντα λεπτά, ίσως και παραπάνω» ανέφερε, περιγράφοντας τόσο τις προσπάθειες της ίδιας αλλά και ενός άλλου ιδιώτη γιατρού που έσπευσαν να σώσουν το κοριτσάκι. «Μετά ήρθε ένας άλλος συνάδελφος που προσπάθησε και αυτός και ένας διασώστης ο οποίος συμπτωματικά περνούσε απ έξω», είπε.

Σχετικά με τη 10χρονη, δήλωσε ότι την γνώριζε από τις ημέρες παραμονής της στο κατάλυμα. «Ήταν πολύ καλή κολυμβήτρια, πολύ καλό παιδί» είπε, δηλώνοντας ότι στο χαμό της έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι είχε φάει πριν πέσει στην πισίνα.

Στη συνέχεια αποκαλυψε ότι το παιδί ήταν εν ζωή όταν το έβγαλαν από την πισίνα αλλά δεν τα κατάφερε στην πορεία. «Το παιδάκι αντιδρούσε όταν το έβγαλαν» ανέφερε.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ το άτυχο κορίτσι βρισκόταν σε ένα συγκρότημα κατοικιών στη Νέα Μάκρη όπου παραθέριζε με τους γονείς της. Μετά τις 6 το απόγευμα η μητέρα ήθελε να αδειάσει το δωμάτιο, να φορτώσει το αυτοκίνητο, οπότε το κορίτσι έπαιζε με ένα φίλο του στην πισίνα στο βάθος. Στο πλαίσιο του παιχνιδιού, φαίνεται πως πέταξε τη μάσκα της στο νερό και βούτηξε να την πιάσει, όπου έμεινε τουλάχιστον 3 λεπτά στον πάτο της πισίνας.

Mετά από τις προσπάθειες που έγιναν στο σημείο, τo παιδί μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, όπου και διαπιστώθηκε ότι ήταν ήδη νεκρό.

(Πηγή: ΕΡΤ)

Δημοφιλή