Κι όμως, η κόρη του Elvis Presley έχει μείνει με μόλις 14 χιλ. δολάρια στην κατοχή της

Η Lisa Marie Presley μηνύει τον πρώην μάνατζέρ της, Barry Siegel, για κακοδιαχείριση της κληρονομιάς της
Mario Anzuoni / Reuters

Η κόρη του «βασιλιά» Elvis, κληρονόμησε την περιουσία του ύψους 100 εκ. δολαρίων το 1993 όταν ήταν 25 ετών. 25 χρόνια αργότερα, δηλώνει σε μυνητήρια αναφορά της ότι της έχουν μείνει μόλις $14.000.

Η Presley κατηγορεί τον πρώην μάνατζέρ της, Barry Siegel, για την κακή κατάσταση των οικονομικών της και κατέθεσε μια μήνυση την προηγούμενη εβδομάδα κατηγορώντας τον για «ανεύθυνη και αμελή κακοδιαχείριση» της κληρονομιάς της.

Στη μήνυση, η οποία κυκλοφόρησε στα Αμερικάνικα Μέσα από την ιστοσελίδα Blast, αναφέρει ότι το χρηματικό της απόθεμα είχε σχεδόν εξαφανιστεί λόγω των κακών επενδυτικών αποφάσεων του Siegel. Εκείνος διατείνεται ότι ευθύνεται η Presley, αφήνοντας υπονοούμενα στη δική του μηνυτήρια αναφορά ότι αυτή ξόδεψε αλόγιστα την κληρονομιά της. Αυτός ζητά $800.000 αποζημίωση λόγω μη πληρωμής του.

H Lisa Marie Presley ήταν 9 ετών όταν έχασε τον πατέρα της.
Pictorial Parade via Getty Images
H Lisa Marie Presley ήταν 9 ετών όταν έχασε τον πατέρα της.

Η περιουσία του Elvis Presley είχε μειωθεί στα λίγα εκατομμύρια δολάρια κατά τον θάνατό του το 1977, αλλά η επίδραση του ονόματός του – όπως και η τουριστική ατραξιόν της Graceland – σήμαινε ότι θα είχε πολύ μεγαλύτερα εισοδήματα στο μέλλον.

Ο Siegel πούλησε το 85% του μεριδίου της από την εταιρεία Elvis Presley Enterprises το 2005, μια συμφωνία, που όπως λέει ο ίδιος, «ξεπλήρωσε πάνω από $20 εκ. σε χρέη της Lisa και της διασφάλισε πάνω από $40 εκ. ρευστότητας αλλά και μια ροή εισοδημάτων πολλών εκατομμυριών». Η Presley δηλώνει ότι έχασε εκατομμύρια εξαιτίας μιας σχετιζόμενης επένδυσης στην Core Entertainment, την εταιρία πίσω από το American Idol το οποίο κήρυξε πτώχευση το 2016.

Σύμφωνα με αναφορές, το οικογενειακό Presley Charitable Foundation κάθε χρόνο από το 2009 κι έπειτα καταγράφει απώλειες - τόσο μεγάλες ώστε να έχει εισόδημα μόλις 26 δολαριών σε έναν ολόκληρο χρόνο. Η ευθύνη του εν λόγω ιδρύματος, είναι υπό την επίβλεψη του Siegel.

Ο Elvis Presley και η σύζυγός του Priscilla με την 4 ημερών κόρη τους Lisa Marie, στις 5 Φεβρουαρίου του 1968.
Michael Ochs Archives via Getty Images
Ο Elvis Presley και η σύζυγός του Priscilla με την 4 ημερών κόρη τους Lisa Marie, στις 5 Φεβρουαρίου του 1968.

Η Presley, η οποία έχει κυκλοφορήσει και τρία δικά της μουσικά άλμπουμ, ήδη είναι στα δικαστήρια για την εκδίκαση των περιουσιακών της στοιχείων μετά το διαζύγιό της από τον Michael Lockwood, τον τέταρτο γάμο της μετά από αυτούς με τον Michael Jackson και τον Nicolas Cage. Σύμφωνα με αναφορές, έχει χρέη ύψους $16 εκ. ενώ ο Lockwood την διαψεύδει, λέγοντας ότι «δεν έχει αποκαλύψει τα περιουσιακά της στοιχεία, ούτε την αξία τους».

Δικηγόρος του Siegel είπε, «Είναι προφανές ότι η Lisa Marie περνάει μια δύσκολη περίοδο και αναζητά να επιρρίψει ευθύνες σε άλλους αντί να αναλάβει την ευθύνη των πράξεών της».

Πηγή: The Guardian