Κίεβο:Γιατροί συνεχίζουν την επέμβαση ανοιχτής καρδιάς σε παιδί παρά το μπλακ άουτ (βίντεο)

Η εγχείρηση ήταν ήδη σε εξέλιξη όταν «έπεσε» παντού το σκοτάδι.
.
.
Youtube

Ρωσικές πυραυλικές επιδρομές στόχευσαν κρίσιμες μη στρατιωτικές υποδομές σε ολόκληρη τη χώρα την Τετάρτη (23/11) , αφήνοντας μεγάλες περιοχές του Κιέβου χωρίς ρεύμα.

Ο Guardian φέρνει στη δημοσιότητα ένα συγκλονιστικό βίντεο στο οποίο φαίνονται γιατροί σε νοσοκομείο του Κιέβου να κάνουν εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς σε ένα παιδί την στιγμή που η πόλη έχει βυθιστεί το σκοτάδι λόγω ενός ακόμη μπλακ άουτ.

Σύμφωνα με τον Μπρόρις Τόντουρόφ, τον χειρουργό που κινηματογράφησε την επέμβαση, ήταν ήδη σε εξέλιξη όταν ξαφνικά διακόπηκε η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

«Έτσι κάνουμε σήμερα εγχείρηση καρδιάς», είπε.

Η χώρα αντιμετωπίζει εκτιμώμενο έλλειμμα 32% στην παροχή ρεύματος όπως ανέφερε ο Σεργκέι Κοβαλένκο, διευθύνων σύμβουλος της YASNO, ενός μεγάλου παρόχου ενέργειας στην πρωτεύουσα.

Οι κάτοικοι θα πρέπει να εξετάσουν την πιθανότητα «να περάσουν λίγο χρόνο» με φίλους ή μέλη της οικογένειας τους εκτός το Κιέβου , είπε σε τηλεοπτική συνέντευξη το Σάββατο, στην οποία κατηγόρησε τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν ότι σκόπιμα στόχευσε τις μη στρατιωτικές υποδομές.