ΔΙΕΘΝΕΣ
12/04/2019 14:17 EEST

Κίνα: Κλώτσησαν παιδί 3 ετών, γιατί δεν έκανε καλή πασαρέλα

Σάλος με την παιδική βιομηχανία μόδας στη χώρα.

Η αναπτυσσόμενη παιδική βιομηχανία μόδας στην Κίνα βρίσκεται σε νευρικό κλονισμό, όταν βίντεο που κυκλοφόρησε, κατέγραψε μια μητέρα να κλωτσάει το τριών ετών κορίτσι της, μόνο και μόνο επειδή δεν ανταποκρινόταν κατάλληλα στην επίδειξη. Το βίντεο είδαν 610 εκατ. άνθρωποι.

Μια μητέρα που αναγνώρισε τον εαυτό της από το βίντεο, ζήτησε συγγνώμη για τη σκηνή που προβλήθηκε, ενώ δεσμεύτηκε ότι δεν έχει βιαιοπραγήσει εναντίον της κόρης της και δεν πρόκειται να το κάνει ούτε στο μέλλον. Ο δικηγόρος της Weibo, της πλατφόρμας που μεταφορτώθηκε το βίντεο, ανέφερε ότι ο ψυχολογικός αντίκτυπος του λακτίσματος στο μικρό κορίτσι είναι μεγαλύτερος από τον σωματικό του τραυματισμό και υποψιάζεται πως η μητέρα εκμεταλλεύεται το παιδί του για να κερδίζει χρήματα.

Ως αντίδραση μετά το σάλο που προκάλεσε το βίντεο, 110 πρακτορεία μόδας για παιδιά δήλωσαν ότι θα περιορίσουν τη χρήση παιδικών μοντέλων στο εξής.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω βιομηχανία έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια στην χώρα της Ασίας, κυρίως με την αύξηση πασαρέλων για μικρά παιδιά, εκδηλώσεων και μαθημάτων μόδας.  Οι γονείς λένε ότι στέλνουν τα παιδιά τους για να τους βοηθήσουν να αναπτύξουν την αυτοπεποίθησή τους

Το κινεζικό δίκαιο απαγορεύει στις εταιρείες να προσλαμβάνουν παιδιά κάτω των 16 ετών, αλλά τα παιδικά μοντέλα πληρώνονται συνήθως σε μετρητά και δεν υπογράφουν επίσημες συμβάσεις.

Πηγή: New York Times