ΔΙΕΘΝΕΣ
23/01/2021 10:36 EET | Updated 23/01/2021 10:37 EET

Γνωστή Κινέζα ηθοποιός εγκατέλειψε στις ΗΠΑ τα παιδιά της που γεννήθηκαν από παρένθετες

Αναφορές ότι είχε ζητήσει τη διακοπή της κύησης σε προχωρημένο στάδιο, στους 7 μήνες, και εξοργίστηκε πολύ όταν έμαθε ότι είναι παράνομο. Σφοδρές αντιδράσεις.

AFP via Getty Images

Μια απίστευτη ιστορία εκτυλίσσεται το τελευταίο διάστημα με πρωταγωνίστρια μια γνωστή Κινέζα ηθοποιό και τα δύο της παιδιά που έκανε με παρένθετες μητέρες. 

Ο λόγος για την Ζενγκ Σουάνγκ, δημοφιλής τηλεοπτική ηθοποιός γνωστή για τους ρόλους της σε δραματικές σειρές εποχής, για την οποία υπάρχουν καταγγελίες ότι μετά τον χωρισμό με τον σύντροφό της εγκατέλειψε στις ΗΠΑ τα παιδιά της που γεννήθηκαν από παρένθετες μητέρες.

Η παρένθετη μητρότητα είναι παράνομη στην Κίνα, απαγορεύτηκε το 2001, αλλά δεν είναι ασυνήθιστο εύπορα ζευγάρια από την Κίνα να πληρώνουν σε γυναίκες με έδρα στο εξωτερικό μεγάλα χρηματικά ποσά για να κυοφορήσουν τα μωρά τους. Το ζευγάρι φέρεται να χώρισε προτού γεννηθούν τα μωρά, επειδή ο φίλος της 29χρονης ηθοποιού, ήταν άπιστος.

Μάλιστα, υπάρχουν αναφορές ότι είχε ζητήσει τη διακοπή της κύησης σε προχωρημένο στάδιο, στους 7 μήνες, και εξοργίστηκε πολύ όταν έμαθε ότι είναι παράνομο.  

Κλείνει η πόρτα της Prada 

Η υπόθεση έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, μεταξύ των οποίων και αυτή του οίκου Prada που ανακοίνωσε ότι διέκοψε τη συνεργασία του με την ηθοποιό.

Ο Prada ανακοίνωσε ότι «τερμάτισε όλες τις σχέσεις συνεργασίας» με τη Ζενγκ, η οποία εμφανίζεται στη διαφημιστική καμπάνια του για το Κινεζικό Νέο Έτος.

Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται γιατί διέκοψε τη συνεργασία με την ηθοποιό.

Η είδηση διακοπής της συνεργασίας δημοσιεύθηκε στον επίσημο λογαριασμό του Prada στο Weibo και επίσης διαγράφηκαν οι αναρτήσεις της ηθοποιού που αφορούν την εταιρεία από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

JADE GAO via Getty Images

Αντιδράσεις

Η Aρχή Nομικών Yποθέσεων του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματο της Κίνας πήρε θέση την Τετάρτη, επισημαίνοντας ότι «δεν είναι καθόλου αθώα» και την κατηγόρησε ότι εκμεταλλεύτηκε ένα νομικό κενό για να πληρώσει για παρένθετη κύηση στο εξωτερικό.

 Η ηθοποιός μία μέρα νωρίτερα σε δήλωσή της είπε το θέμα είναι «πολύ λυπηρό και ιδιωτικό».

 Ο πρώην σύντροφός της σε μήνυμα στην πλατφόρμα Weibo ανέφερε είχε μείνει στις ΗΠΑ για πάνω από ένα χρόνο για να «φροντίζει και να προστατεύσει δύο μικρές και αθώες ζωές».

VCG via Getty Images
Η ηθοποιός με τον φίλο της  Ζανγκ Χενγκ 

Αργότερα ένα πρόσωπο από τον φιλικό κύκλο του συντρόφου της Ζενγκ δημοσίευσε έγγραφα για ένα αγόρι και ένα κορίτσι γεννημένα στις ΗΠΑ, τον Δεκέμβριο του 2019 και τον Ιανουάριο του 2020. Το ίδιο πρόσωπο που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του δημοσίευσε και ηχογραφήσεις από φερόμενες συζητήσεις της ηθοποιού με τους γονείς της. Οι συνομιλίες αποκαλύπτουν ότι η οικογένεια της Zheng ήθελε εκείνη να εγκαταλείψει τα παιδιά και να υιοθετηθούν από άλλους.

Οι αναφορές ότι η ηθοποιός εγκατέλειψε τα παιδιά της πυροδότησε ένα κύμα καταδίκης από χρήστες στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ορισμένους να την κατηγορούν ότι είναι «τρελή» και άλλους να υποστηρίζουν ότι ο πρώην φίλος της φταίει για τη διάλυση της σχέσης τους.