Κιθ Ρίτσαρντς για το αλκοόλ: «Ήταν καιρός να το κόψω»

Γιατί ο δημοφιλής κιθαρίστας των Rolling Stones έκοψε το ποτό

Ο Κιθ Ρίτσαρντς, κιθαρίστας των θρυλικών Rolling Stones, αποκάλυψε ότι έκοψε τελείως το ποτό, λέγωντας σε πρόσφατη συνέντευξη στο περιοδικό «Rolling Stone»: «Ήταν καιρός να το κόψω».

Ο Ρίτσαρντς, ο οποίος θα γίνει 75 ετών, μίλησε κατά τη διάρκεια προώθησης της επερχόμενης περιοδείας του συγκροτήματος στη Βόρεια Αμερική, με τίτλο «No Filter», η οποία θα ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2019.

Στη συνέντευξη είπε ότι έχει σταματήσει να πίνει εδώ και περίπου ένα χρόνο. «Βαρέθηκα και το έκοψα». Κι ενώ ο δημοφιλής κιθαρίστας παραδέχτηκε ότι κατά διαστήματα μπορεί να πιεί ένα ποτήρι κρασί ή μπύρα, πρόσθεσε ότι είχε έρθει η ώρα να κάνει την αλλαγή.

«Ήταν καιρός να το κόψω, όπως και όλες τις άλλες συνήθειες. Δεν αισθανόμουν καλά, το έκανα, δεν το ήθελα πια», δήλωσε ο Ρίτσαρντς.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης και δίπλα στον Κιθ καθόταν ο Ρόνι Γούντ, ο οποίος συμφώνησε ότι πραγματικά έχει δει αλλαγές στον Κιθ από τότε που ο τελευταίος έκοψε το αλκοόλ. «Είναι απόλαυση να δουλεύεις μαζί του, είναι πιο γλυκός, πιο ”ανοιχτός σε νέες ιδέες” από πριν», είπε ο Γούντ. Και συμπλήρωσε: «Δεν λειτουργούσε σωστά η συνεργασία όταν ήταν μεθυσμένος. Ο Κιθ που γνωρίζαμε και αγαπούσαμε, είχε στιγμές που γινόταν πολύ κακός. Αυτό με τον καιρό, έφυγε».

Μεταξύ άλλων, ο Ρίτσαρντς μίλησε για την επέμβαση που έκανε και το φόβο μήπως προσβληθεί από καρκίνο. «Ευτυχώς η επέμβαση πέτυχε και είχα πάλι τη ζωή μου πίσω, μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσω με τα μικρά μου κορίτσια και τώρα όλη μου η ζωή είναι καλύτερη».

Πηγή: NME